Aşırı Su Tüketmenin Zararları Nelerdir

Günde ne kadar su içmeliyiz,suyun zararları, fazla su tüketiminin zararları ve suyun insan vücuduna verdiği zararlar nelerdir bu yazımızda bunları ele aldık.
Uzmanlar en az günde 1.5 litre su tüketilmasini önermektedir.En fazla ise vücut su ihtiyacı duyduğumuzda yani susadığımızda tüketmeliyiz.
İnsan vücudunun çoğunluğu sudan oluşmaktadır.İçtiğimiz su kontrollü olmazsa faydasından çok zararı olur.Ciddi hastalıklara neden olabilir.Suyun ne azı nede çoku faydalıdır.Faydalı olması için ne aşırı nede az su tüketeceğiz vücudumuz su istediği zaman bizi uyarmaktadır.Su aşırıya gidildiğinde pek çok zararı  olabilir. Bunlardan bazıları;Günlük ihtiyacımızın altında su tüketildiği zaman, yorgunluk, dikkat güçlüğü ve hafıza bozuklukları görülebilmektedir.
Günde 5 Litre ve üzeri içilen su son derece sakıncalıdır.Bu durumda, vücutta fazla sudan dolayı ödem oluşmaya başlar ve vücut bunu atmakta zorlanır. Ve vücut mineralleri atmaya başlar. Bu da vücut için zararlıdır. Ayrıca kısa zaman içerisinde tüketilen 5 litre suyun beyin kanamalarına kadar götüren çok ciddi sakıncaları vardır.
Vücuttaki su yüzdesinin %2’si bile azalsa bu sefer vücutta yorgunluk, yakın hafızada hafif bozulma, dikkati toplamada zorluk ve odaklanma problemine yol açabilmektedir. Vücuttaki bütün sistemler yeterli su olmadan çalışamaz. Hücrelerdeki bütün metabolik olayların gerçekleşmesi ancak su varsa gerçekleşebilir.
Az su tüketen kişilerde  yağ miktarı artar ve kilo alımı başlar.
Su çık aşırı tüketildiğinde ; bacaklarda ödem ve karında asit oluşur. Bu da ciddi hastalıklara neden olmaktadır. Örneğin; Kalp Yetmezliği, Böbrek Yetmezliği, Siroz, Kronik Karaciğer Rahatsızlığı gibi hastalıkları olan kişilerde sıvı tüketiminin kontrol altında olması gerekmektedir.Herşeyin fazlası zaralı olduğu gibi suyunda zararı vardır.

Yorumlar

Popüler Yayınlar