Anjiyo Nedir,Nasıl Yapılır

Anjiyo hakkında kısaca bilgi
Anjiyonun anlamı kalp ve damar ile ilgili rahatsızlıklarda yararlanılan bir yöntem demektir. İleri yaşlı insanlarda yüksek ihtimalle yapılan bir müdahaledir. Bol yağlı ve sağlıksız beslenen kişilerde kalp ve damarlardaki daralma, tıkanıklıktan dolayı gerçekleşir. Sigara ile alkol gibi maddeler de bu tıkanıklığı tetikleyebilir.
Damar yapılarının içi bir süre sonra sigara, yağlı beslenme gibi faktörlerden dolayı tıkanabilir. Kandaki akışın yavaşlaması insanları halsiz hissettirir veya kalp krizine yol açabilir. Son yıllarda dünyadaki en yaygın ölüm nedenlerinden biri de kalp ve damar ile ilgili hastalıklardır. Ek olarak bu hastalıklardan dolayı ülkemizde büyük kayıplar yaşanır.
Tıbbi olarak ismi anjiyografi olan bu sistem uyanık halde iken hastaya yapılır. Riski yoktur ve hasta tarafından ağrı, acı hissedilmez. Genellikle hasta insanın sağ taraftaki kasık damarından boru ile girilip damar içine tüp yerleştirilir. Bu yolla kanın düzen içinde akışı sağlanır.
Anjiyo tekniği ölüm oranlarını büyük miktarda azaltır. Hasta insan muayene için hastaneye geldiğinde yatışı yapılır ve gereken ön tetkiklerden sonra dosyası teslim edilir. Tedaviyi onaylarda işlem uygulanır.
En kolay ve risksiz ameliyatı olan bu yöntemi ülkemizde de her sene 200 binin üstünde hasta uygulatır.

Yorumlar

Popüler Yayınlar