ŞEKER HASTALARI İÇİN DİYET LİSTESİ

Bugün sizlere son yıllarda gittikçe artan diabet daha bilinen adıyla şeker hastaları için diyet listesi vereceğim. Fakat bu listeye geçmeden önce şunu belirtmek de fayda var diyetler birebir kişiye özel hazırlanan listelerdir. Elbette ki genelleme vardır. Ama yine de herhangi bir diyete başlamadan önce doktorunuza danışmanızda fayda vardır.
ŞEKER HASTALARI İÇİN DİYET LİSTESİ
Öncelikle aşağıda vereceğim liste 100 kg civarı kişiler için hazırlanmıştır. Bu durumda sizde kilonuz eğer daha altındaysa yediklerinizi biraz daha azaltarak kendinize uygun hale getirebilirsiniz. Ama her şekilde bu listeye uyulduğunda ayda 7-8 kg civarı bir kilo vereceğinizi belirtelim. Ve bu listenin üç aylık olduğunu aklınızdan çıkarmayın.

Hepinize şimdiden bol şans diliyorum.

Fazla kilolarınızdan sağlıklı ve ideal bir şekilde kurtulmanızı diliyorum. Sağlıklı yıllar.

Gelelim öncelikle diyetimizin genel kurallarına,

Yediğiniz tüm yemeklerde koyulan yağ oranı bir yemek kaşığını geçmeyecek. Çavdar veya tam buğday ekmeği yenecek. Kepek eğmeği ve beyaz ekmek değil. İki haftada bir tatlı yenecek. Ama süt tatlısı. Çay şekersiz olmak kaydıyla içilebilir. Form çayları ,yeşil çay ve bitki çayları içilebilir. Günde muhakkak 2-3 litre su içilecek.

Kahvaltı 08:30
1 bardak yarım yağlı süt içebilirsiniz. Süt sevmeyenler ya da süt içmek istemeyenler sıkma meyve suyu içebilirler. Fakat bu meyve suyu hazır olmayacak ve en fazla iki meyvenin karışımından olacak.
2 dilim tam buğday ekmeği veya çavdar ekmeği 1 adet haşlanmış yumurta yanında 1 kibrit kutusu beyaz peynir . Yumurta yemek istemeyenler peyniri iki tane yiyebilirler. 5 adet istediğiniz türde zeytin 1 tatlı kaşığını geçmeyecek şekilde reçel, bal ve pekmez yenilebilir. Son olarak istediğiniz kadar salatalık + domates +maydanoz tüketebilirsiniz. Ara Öğün 10.00
Üzüm dışında her meyveden az az dilimleyip, karışık bir meyve salatası yenilecek.

Öğlen Yemeği 13.00
3 köfte boyutu kadar et (kırmızı et, balık ya da tavuk olabilir. Tercih size kalmış fakat boyutu abartmayın) Fakat ızgara, haşlanmış ya da az yağlı olarak yemeniz gerekiyor.
1 kase yoğurt ya da 1 adet ayran,
1 porsiyon salata tabi ki az yağlı,
2 dilim tam buğday ekmeği veya çavdar ekmeği.

Ara Öğün 15:00
1 porsiyon meyve (Yine üzüm hariç. Bunun nedeni de üzümde çok fazla şeker olması)

Akşam Yemeği 18:00
1 porsiyon sebze yemeği etli olacak şekilde,
1 porsiyon salata az yağlı,
1 kase yoğurt,
2 dilim tam buğday ekmeği veya çavdar ekmeği.

Yatmadan Önce
1 meyve (elma vs.) ya da 1 bardak yarım yağlı süt içebilirsiniz.

Yorumlar

Popüler Yayınlar