TEMA VAKFI NEDİR? AMAÇLARI KISACA NELERDİR?

Tema vakfı yani Türkiye Erozyonla Mücadele ve Ağaçlandırma Vakfı 11.Eylül.1992 tarihinde Nihat GÖKYİĞİT ve Hayrettin KARACA tarafından kurulmuş bir kuruluştur.
TEMA VAKFI NEDİR? AMAÇLARI  KISACA NELERDİR?
Kurulduğu günden itibaren birçok etkinlikte ve organizasyon da adını duyduğumuz kuruluşun misyon olarak yüklendiği görev toprağa saygı gösterip değer vererek ondan gelen bereketi koruyup güçlendirmek ve toprağı barış içinde kullanmaktır.

Bu misyonla yola çıkan tema vakfı ve vakfın gönüllüleri ülkemizde farklı farklı yerlerde fidan dikilmesine öncülük ederek bu alanda ciddi çalışmalar yaparak ülkemizin yeşillenmesini sağlamışlardır. Ve ümit ediyorum ki bu konuda çalışmalar artarak devam edecektir.

Ülkemiz ne yazık ki her yıl yavru vatan K.K.T.C.’nin yüz ölçümü kadar bir toprak parçasını kaybetmektedir. Bunun en büyük nedeni de ağaçların kesilmesi sonucu yaşanan erozyon neticesinde yaşanmaktadır. İşte Tema vakfı bu kayba son vermek amacı ile kurulduğu ilk günden itibaren bu konuda bilinçlendirme çalışmaları için birçok panel düzenlemiş.

Bununla kalmamış bu konuda broşürler basmış. Dergi çıkarmıştır. Her türden çalışma gönüllülük esasına dayanmaktadır. Ve vakfın çalışanlarının en büyük amacı ülkemizi korumaya çalışmak daha güzel ve daha yaşanılası bir ülke haline gelmesini sağlamaktır.

TEMA Vakfı’nın amacını daha da açacak ve maddeler halinde sıralayacak olursak. Vakfın amacı,

    Erozyon ile mücadele etmek ve bu konuda çalışmalar yapmak.

    Her geçen gün çölleşme ile karşı karşıya gelen ülkemizin çölleşmesini engellemek.

    Ormanları ve doğayı koruyup ayrıca bunu koruyacak insan sayısını bilinçlendirerek arttırmak.     Dünyamızı koruyan ekosistemini ve toprağın önemini kişilere anlatarak bu konuda koruma seviyesini arttırmak,

    Mevcut bulunan topraklarımızı en iyi şekilde değerlendirerek barış içinde kullanmak belli başlı amaçları arasındadır.

Bugün ülkemizin en büyük problemlerinden biri toprağı bilinçsizce kullanmak ve doğayı bilinçsizce katletmektir. Ağaçların bilinçsizce kesilmesi yerine yenilerinin dikilmemesi ve buna değişen iklim koşullarının da eklenmesi ülkemizin ciddi bir hızla çölleşmesine neden olmaktadır.

Tema vakfı bu bilinçle hareket ederek İlkokuldan Üniversitelere, sokakta teke tek bireylere, tanıtım filmleriyle daha büyük kitlelere ulaşmaya çalışmaktadır. Bu konuda ülkemizi korumak için adeta bu karşı davrananlara karşı savaş açmış durumundadır.

Türkiye Çöl Olmasın sloganı ile yola çıkan vakıfa sizde eğer destek olmak ve gönüllü üyelik yapmak isterseniz bu konuda vakfın internet sitesini ziyaret ederek daha geniş bilgiye ulaşabilirsiniz. Daha da önemlisi herkes bu konuda bilinçlenmeli ve ülkemizi çölleşmeden korumak ve yarının geleceği çocuklarımıza daha iyi bir dünya bırakmak için elinden geleni yapmalıdır.

Yorumlar

Popüler Yayınlar