Sauna Zayıflatırmı?

Herkezin merak ettiği soru sauna zayıflatırmı,saunaya girmeden önce neler yapmalıyız saunaya girerken dikkat edilmesi gereken noktalar bu soruların cevabı aşşağıda verilmiştir.Bunun gibi bir çok şey bilincsizce yapılan herşey bizim sağlığımızı etkilemektedir dikkat etmeliyiz!.Bilincli bir şekilde hayatımıza devam etmeliyiz.
Sauna Zayıflatıyor Mu?
Sauna kişiyi zayıflatmaz. Çünkü saunada vücuttan terle su kaybedilir. Her ne kadar saunadan çıktıktan sonra vücut hafiflemiş gibi hissedilse de, burada kaybedilen sadece vücut suyudur. Zayıflamak için vücut yağ dokusundan kaybetmek gerekir. Yağ dokusundan ağırlık azaltmanın da en iyi yolu düzenli egzersiz yapmak ve doğru beslenmekten geçer.
Saunaya Girmeden Önce Dikkat Edilmesi Gerekenler Nelerdir?
*Çok yoğun egzersizin üzerine saunaya girmeyin. Çünkü egzersizle vücut su kaybetmiştir, üzerine ayrıca saunaya girilirse çok fazla su kaybına bağlı bayılmalar ve kalpte ritim bozuklukları ortaya çıkabilir.
*Saunadan önce çok fazla çay ve kahve içmeyin. Çünkü çok fazla çay, kahve içmek vücutta idrar atıcı etki gösterir. Üzerine ayrıca sauna yapılırsa yine vücudun sıvı-elektrolit dengesi bozulur.
*Saunaya girmeden önceki gün ve saunaya gireceğiniz gün tuz oranı yüksek yiyeceklerden (turşu, tuzlu peynir, tuzlu krakerler, salamura yiyecekler, çerezler vb.)kaçının. Çünkü fazla tuz tüketmek vücudun su ihtiyacını arttırır. Bir de susuz vücudu sauna ile iyice susuz bırakırsanız ciddi sağlık problemleri yaşayabilirsiniz.
*Saunaya girmeden önce vücudunuzun nemli olmasına özen gösterin. Sauna öncesi hafif ılık suyla vücudunuzu ıslatabilirsiniz.
*Sauna öncesi en az 2 bardak su içmeyi unutmayın. Saunadan sonra da 2-3 bardak su içmeye özen gösterin.
Bu önerileri dikkate alın sağlığımız açısından önemli unsurlardır.
Kaynak: http://www.hurriyetaile.com

Yorumlar

Popüler Yayınlar