Papağan Kuşunun Özellikleri ve Türleri

Yeryüzünde birçok canlı ve bu canlı sınıfları arasında kuş türleri vardır. Kendi arasında gruplara ayrılan kuşlar içinde en bilinen türler ise kuş familyasında papağan kuşu olmaktadır. Kıvrık bir gaga yapısına sahip olan papağan kuşu, aynı zamanda parlak tüylere sahip ve tırmanmayı iyi bilen bir kuş türüdür.
Papağan Kuşunun Özellikleri ve Türleri
Taklit yetenekleriyle bilinen papağan kuşları, bu özellikleriyle insanlar tarafından büyük ilgi görmektedir. Ezber kabiliyetleri sayesinde duydukları sesleri ezberleyen ve taklit edebilen papağan kuşları, çoğu zaman çevrelerine renkli ve neşeli görüntüler sergilemektedir.

Papağan Kuşunun Genel Özellikleri

Papağan kuşları sakin ve bir o kadar da taklitçi canlılardır. Beslenme ve dinlenme sırasında papağan kuşlarının çok fazla hareketli olduğu görülmemektedir. Üst düzey bir taklit yeteneği olan papağan kuşu, evlerde kafeslerde insanlar tarafından severek beslenmektedir.

Doğal yaşam alanları ağaç yuvaları ve kayalarda bulunan çukurlar olan papağan kuşları, insan seslerinin yanı sıra şarkıların ezgilerini de ezberleyerek taklit edebilmektedirler. Bunlara ek olarak papağan kuşları doğal yaşam alanlarında meyve ve çiçeklerin tomurcuklarını tüketerek yaşamlarını devam ettirmektedir.

Papağan kuşunun bir diğer özelliği ise güçlü hafızasıdır. Ancak güçlü hafıza özelliği doğal yaşam ortamlarında yaşayan papağan türlerine göre evcil olan ve evlerde kafeste beslenen papağan kuşlarında daha fazla görülmektedir. Dişi papağan kuşuna göre erkek papağan kuşu konuşmayı daha kolay öğrenmektedir. Ayrıca papağan kuşlarına eğitim verirken ceza ve ödül sistemi uygulamak doğru değildir. Çünkü papağan kuşlarına sabır gösterildiğinde rahatlıkla konuşmayı ve taklit yapmayı öğrenebilmektedirler.

Papağan Kuşunun Türleri

Papağan kuşu familyası 372 türden meydana gelmektedir. Bu türler arasında en çok bilinen türlerden birisi kakadu papağan kuşudur. Kafasındaki tüyleri hareket ettirmeleriyle ün salmış papağan kuşu türüdür. Kakadu papağanının ayrıca 21 farklı türü doğada yaşamını sürdürmektedir. Beyaz, siyah ve gri renklerde tüyleri oldukça renkli bir görüntü sergilemektedir.

Papağan kuşunun dünya çapında bulunan en büyük türünün adı Kakapo papağanıdır. Uçmayan ve son zamanlarda nesli tükenmeye başlayan papağan kuşu türüdür. Diğer bir papağan kuşu türü ise Kea papağanıdır. Zekasıyla tanınan Kea papağanı, son derece zeki bir canlı olmakla birlikte doğal ortamında ve özellikle soğuk iklim bölgelerinde ve dağlarda yaşamaktadır.

Yorumlar

Popüler Yayınlar