Kuru Cilde Ne İyi Gelir

Kuru cilt bakımı nasıl yapılır?Cildim kuru ne yapabilirim?Kuru Cilde Ne İyi Gelir?Diyorsanız eğer bu konu tam sizlere göre bu yöntemleri deneye bilirsiniz.
Yazın gelişiyle ciltlerimiz kurumaya pul pul dökülmeye başlamakta. Hem görünüm açısından hoş olmayan çatlaklar hem de sağlıklı değil. Özellikle kuru ciltler anında pul pul olur. Piyasada bir çok ürün var ama ne kadarı faydalı? Cildimize uygun ürünü seçmediğimiz sürece yararını görmemiz mümkün değildir. Kuru cilt temizliği öncelikli olarak yapılmalı ardından nemlendirme işlemine geçilmelidir.
Kuru Cilde Kullanacağımız ve Kullanmamamız Gerekenler
Kuru cilde sahip olanlar kesinlikle sabun gibi cildi daha fazla kurutacak ürünlerden kaçınmalıdır. Aynı zamanda içersinde salisilik asit bulunan ürünleri de tercih etmemeleri yararlarına olur.
Kuru ciltler öncelikle cilt temizleme köpüğü ile temizlenmeli sonrasında  tonik ile devam edilmelidir. Tonik içinse piyasa ürünlerinin yanı sıra doğal tonik yani gül suyunu tercih etmenizde yarar vardır. Gül suyu parazitleri öldürerek cildinizi temizler ve canlandırır. Gül suyu aynı zamanda tüm cilt sorunlarına iyi gelir. Cilt lekeleri, göz torbaları, göz altı morlukları ve sivilceler gibi bir çok sorunu geride bırakmanız için en doğal çözümdür.

Temizlenen cilt sonrasında nemlendirilmelidir. Piyasada bulunan tüm kremler faydalımıdır? Elbette ki değildir. Bu yüzden cildini riske atmak istemeyenler için birkaç doğal çözüm paylaşacağım.
Cilt nemlendirmesinde ilk olarak tavsiye edilen ve olmazsa olmaz denilen doğal ilaç; su. Hepimizin yaşam için olmazsa olmazı olan su cilt nemlendirmesinde de yardımcı olur. Günde en az 8 büyük bardak su içerek hem çoğu hastalıklardan korunursunuz hem de cildinizi nemlendirmiş olursunuz.
Sudan başka bir diğer doğal yol ise saf zeytinyağıdır. Zeytinyağının vücuda faydalarını bilmeyen yoktur. Bu yararlı besin aynı zamanda cildinizde dostudur. Antioksidanlar bakımından zengin olan zeytinyağı cildinizi yumuşatır ve nemlendirir.
Bal’ da doğal nemlendiricilerden birisidir. Geceleri yatmadan önce birazcık bal sürüp 20 dakika beklerseniz sonucun işe yaradığını görebilirsiniz.
Su, zeytinyağı ve bal gibi salt kullanacağınız şeylerin yanında doğal malzemelerden oluşan yararlı bir karışım daha tavsiye edebilirim;
2 tatlı kaşığı bal
4 tatlı kaşığı gliserin
Yarım tatlı kaşığı da sıvı sabun karıştırıldığında doğal yollardan elde edilmiş bir maskeye sahip olursunuz.
Bu maskeyi cildinize masaj yaparak uygulayıp ardından durularsanız hem cildiniz temizlenir hem de cildinizi nemlendirirsiniz.
Bunların yanında bir de çay ağacı yağını denemenizi tavsiye ederiz.
Yukarıda belirttiğim hususlar cildi nemlendirmek içindir. Cilt kuruluğu içeriden gelir. Bu sebeple kuru cildi nemlendirmeden önce cildimizin kuru olmamasını sağlamalıyız. Bunu da düzenli, dengeli, sağlıklı beslenmeyle elde edebiliriz ancak. Çay, kahve ve sigara kullanmadığınız takdirde cildinizin daha taze daha genç ve daha sağlıklı kaldığını göreceksiniz. Önemli olan cildimizdir. Yaşadığımız süre boyunca hep bizimle olan ve dışarıdan bakıldığında ilk dikkat edilen yer cildimizdir. Bu yüzden her şeyden önce ona özen göstermeliyiz. Dikkatli davranır cildimizi taze tutarsak biz ne kadar yaşlanırsak yaşlanalım cildimiz hep genç kalacak ve takdirleri toplayacaktır. Sırrınızı soracaklardır elbette onlara sadece doğallık demeniz  yeterlidir.
Kaynak: http://yazarkafe.hurriyet.com.tr/

Yorumlar

Popüler Yayınlar