KİVİNİN FAYDALARI NELERDİR? KİVİ NELERE İYİ GELİR?

Tropikal özellikli meyvelerden biri olan kivi egzotik tadının yanında oldukça da yararlı bir meyvedir.
İçeriğinde bulunan A, E, K vitaminleri ve kalsiyum, magnezyum, potasyum gibi birçok zengin mineral ve elementler oldukça fayda sağlamaktadır. Ayrıca, içerdiği yüksek orandaki lif, sindirim sistemi sağlığı için hayati önem taşımaktadır. Bu lifler özellikle mide sağlığı için oldukça yararlıdır.

Kivinin sağlığa faydaları

    Kivi Kan Basıncını Dengeler: Kivinin içeriğinde bulunan elementler sayesinde kan basıncı seviyesini de sağlıklı bir seviyede tutmayı sağlar. Bu sayede kalp fazla zorlanmaz ve olası kalp krizi, inme ve felç geçirme oranlarını azaltmaktadır.
KİVİNİN FAYDALARI NELERDİR? KİVİ NELERE İYİ GELİR?
    Kivi Sindirim Sistemini Kuvvetlendirir: Yüksek miktarda lif içeren kivi bu sayede sindirim sistemini desteklemektedir. Ayrıca yine kivinin içeriğinde bulunan lifler mide sağlığı için de çok yararlıdır. Bu lifler sayesinde ortaya çıkabilecek olan mide asidine karşı mide duvarlarının korunmasını sağlar.

    Kivi Kalp Sağlığı İçin Faydalıdır: Günde ortalama olarak 3-4 kivi yemek kan pıhtılaşma oranını %18 oranında azaltmaktadır. Bu nedenle kan sulandırıcı yerine hiçbir yan etkisi olmadan bu meyveyle bu sorunumuzu çözümleyebiliriz. Tabi düzenli tüketim sağlanırsa kan pıhtılaşması ile ilgili sorun çözüme ulaştırılabilir.

    Bağışıklık Sistemini Güçlendirir: Doğal bir antibiyotik olan kivi aynı zamanda C vitamini deposu olması sayesinde bağışıklık sitemini kuvvetlendirmek ve saldırılara karşı vücudu korumak anlamında oldukça etkilidir.

    DNA Hasarlarından Korur: Antioksidan özelliği bulunan kivi bunun yanı sıra içerdiği besinler sayesinde DNA hücrelerinin korunması ve hasarlı DNA hücrelerinin onarılmasını sağlayan eşsiz bir besin kaynağıdır.     Zayıflamaya Yardımcı Olur: Sindirim istemine büyük desteği olduğu belirttiğimiz kivi bu sayede çalışmayan bağırsakları hareketlendirdiğinden dolaylı olarak zayıflamaya da katkı sağlar.

    Diyabet Hastaları İçin  Kivi: İçinde şeker oranı az olduğundan diyabetli hastalarında rahatlıkla tüketebildiği bir besin maddesidir.

     Doğum Öncesi Beslenme İçin İyi Gelir: Bazı besin kaynakları hamilelik öncesi risk yaratırken kivi tam aksi yönde bir yarar sağlamaktadır. Kivinin doğumu kolaylaştırıcı özelliği vardır. Ayrıca yine hamilelik ve doğum sonrası meydana gelebilecek kabızlık sorunlarına da çözüm olmaktadır.

    Kivi Serbest Radikallerin Düşmanıdır: Serbest radikaller, kanserden kalp damar hastalığına, bağırsak enfeksiyonundan cilt hastalıklarına kadar birçok hastalığın ortaya çıkmasının ana sebeplerindendir. Kivi içeriğindeki özellikler sayesinde bu serbest radikallere karşı vücudun savaşma gücünü arttırır.

    Kivi Cilt Sağlığı İçin Faydalıdır: Bol miktarda C vitamini bulundurduğu için vücudun bu sayede daha genç görünmesini sağlar. Ayrıca mantar, enfeksiyon ve cilt hastalıklarına karşı da oldukça etkilidir.

    Astım ve Bronşit Hastalığına İyi Gelir: Kivinin diğer bir yararı da solunum yolu hastalıklarına karşı oldukça etkili olmasıdır. Astım ve bronşitin dışında kronik astım hastalarına da iyi gelmektedir. Çünkü kivi bir şekilde akciğerlerin sağlıklı çalışmasını desteklemektedir.

     Makula Dejenerasyonu ve Diğer Göz Sorunlarına Karşı Koruyucu Özelliği Vardır: Makulo dejenarasyonu, yaşlılarda ortaya çıkan bir görme kaybı hastalığıdır. Yapılan araştırmalar düzenli kivi tüketen kişilerin bu hastalığa daha zor yakalandığını göstermektedir. Ayrıca kivi genel anlamda da göz sağlığına iyi gelmektedir.

Yorumlar

Popüler Yayınlar