Bademcik Nedir,Tedavi Yöntemleri Nelerdir

Bademciklerimiz şiştiğinde nasıl tedavi etmeliyiz.Öncelikle en yakın sağlık kuruluşuna gidip tedavi olmalıyız gidemiyorsak eğer evde kendi yöntemlerimizi deneye biliriz.Kesinlikle doktora muayene olmalısınız.
Bademcik nedir
Bademcikler ağız içinde boğazımızın her iki yanında bulunan lenfoid dokulardır. Bunlar vücudun savunma sisteminin bir parçasıdırlar. Bademcikler vücuda giren bakteri ve mikrop gibi hastalandırıcı maddelerin yakalanıp, onlarla savaşmak için antikor denilen maddelerin oluşumunda rol oynarlar. Bademcikler her insanda iki tanedir.
Bademcik belirtileri
Boğaz ağrısı,Yutma güçlüğü,Yutma sırasında takılma hissi,Ateş,Halsizlik,Ağızda kötü koku,Boyun bezelerinde şişme,Ses tonundaki değişiklikler gibi yakınmalar bademcik belirtileridir..
Bademcik iltihabı nasıl olur
Mikrop ve bakterilerle karşı karşıya kalan bademcikler iltihaplanırlar ve sık sık iltihaplanma sonrası da boyutları artar. Her iltihaplanma bademcikleri büyütür ancak uygun tedavi sonrası tekrar küçülür. Ancak iltihabın görünümü her zaman aynı olmaz bazen hafif kızarıklık görülürken bazen bademciklerin üzeri beyaz ve sarı tabaka ile kaplanır. Üzeri gözenekleşir. Nokta tarzında iltihaplar görülebilir. Kolay görünmesine karşın her zaman iltihap tanısı almaz. Başka tablolar ile karışımını önlemek için mutlaka bir Kulak Burun Boğaz Uzmanınca görülmelidir.
Bademcik evde tedavi yöntemleri
İlk aşamada bademcik şişmesi ve ağrısını limonlu ılık suyu bal ile karıştırıp içebilirsiniz. Kuşburnu, nane ya da adaçayı da faydalıdır. Portakal ve greyfurt suyu içmek de C vitamini açısından zengin olduğu için faydalı olur.
Gerektiği durumlarda evde ağrı kesici kullanılabilir.
Burundan soluk alıp vermek iyidir çünkü ağızdan solununca bademcik yine havadaki mikroplardan etkilenebilir.Bademciklerimiz şiştiğinde yapmamız gerekenleri sizlere kısaca özetledim geçmiş olsun.

Yorumlar

Popüler Yayınlar