AYAK MANTARI NASIL GEÇER? NEDENLERİ VE BELİRTİLERİ NELERDİR?

Ayak mantarı kabusunuz olmasın. Bir çok kişi ayak sağlığını önemsememekte fakat ayaklar vücudun bütün yükünü çekmektedir. Ayak mantarı neden olur? ayak sağlığına dikkat edilmediğinde ortaya çıkar. Örneğin yıkanan ayaklar kurulanmadığında nemli kalan ayakalrda ortaya mantar çıkar. Bir örnek daha verecek olursak başkasının terlik ve ayakkabı gibi eşyalarını kullanıyorsanız bulaşı olduğu için sizede bulaşabilir.
AYAK MANTARI NASIL GEÇER? NEDENLERİ VE BELİRTİLERİ NELERDİR?
Mantar bulaşıcı olduğu için hemen hemen herkezde vardır. Ayak mantarının nedenleri ise saymakla bitmiyor. Başta ayakkabı seçimi önemlidir. Ucuz ayakkabıların ayak sağlığını bozduğunu unutmayalım ucuz olması sağlıksız ve kalitesiz malzemeden yapılması demektir. Ayak terlemeside bir nedendir ayağınız sık sık terliyor ise mutlaka kurulayıp yeni çorap giymelisiniz.

Ayakların terlemesini önlemek içinde sıkı ayakkabıları tercih etmemelisiniz. Başkalarının bastığı zeminlere çıplak ayak ile basılmamalıdır. Örneğin spor merkezleri, havuz ya da cami gibi halka açık ayakkabısız girilen yerler. Başkasının kullandığı pedikür setiyle pedikür yaptırmayınız başkasının mantarı size bulaşabilir.

İsterseniz kısaca sizlere ayak mantarı belirtilerin den de bahsedelim. Ayak mantarı belirtileri ise ayak kokusu, yanma, kaşıntı, kızarıklık, tırnaklarda renk değişimi ve dökülmeler gibi belirtiler görülür. Aslında ayağında mantar olan kişi mantar olduğunu açık açık bilir çünkü ayakmantarı gizli bir hastalık değildir.


Ayak mantarı tedavisi ise önce ayak bakımı ile başlar. Sonrasında doktor önerisi ile kullanacağınız mantar için özel yapılmış merhemler sayesinde iyileşebilir fakat geçmiş gibi görünsede ayak mantarı tekrardan ortaya çıkan bir sorundur ki her zaman ayak bakımına dikkat etmelisiniz. Birde doğal yollarla ayak mantarı nasıl geçer? bu konumuzuda bu makalemizden öğrenebilirsiniz.

Yorumlar

Popüler Yayınlar