AFAT OTUNUN ÖZELLİKLERİ VE FAYDALARI

Bugün sizlere ülkemizin doğu ve güneydoğusunda yetişen ve özellikle o bölgedeki aktarlarda yoğun olarak satılan afat otu ve afat otunun faydaları hakkında kısaca bilgi vermeye çalışacağım.
AFAT OTUNUN ÖZELLİKLERİ VE FAYDALARI
Afat otu 20-30 cm boylarında kök saplı mavi çiçekler açan otsu yapıda bir bitkidir. Özellikle doğu ve güneydoğu aktarlarında çok fazla satılan bitkilerin başında gelmektedir.

Bugün afat otunun an fazla satıldığı bölge olan Şanlıurfa’da ki aktarlar sattıkları birçok doğal faydalı bitkinin yanında sattıkları afat otunun da birçok yararı olduğunu ve şifa dağıttığını ifade ediyorlar. Hem Şanlıurfa ve çevresinde yetiştirilen hem de bölgeye Gaziantep ve Kahramanmaraş’tan geldiğini belirttikleri bu otun en fazla şeker hastalığına iyi geldiğini söylüyorlar. Şeker hastalığının yanında tansiyon ve kolesterol rahatsızlıklarına da çok iyi geldiğini belirtiyorlar.

Aktarlık mesleğini yapan kişiler Afat otunun şeker, tansiyon, kolesterol vb. fiziksel rahatsızlıkların yanında psikolojik ve sinirsel rahatsızlıklara da iyi geldiğini belirtiyorlar. Bu nedenle korkulu rüyalar gören, yine karanlık bölgelerde kalamayan ve kafasında kurduğu olumsuz düşünceler yüzünden korkuya kapılan kişilere de afat otunu verdiklerini ve bu kişilerin bu otu içtikten sonra korkularıyla çok daha kolay mücadele ettiklerini hatta zamanla bu korkularının üstesinden geldiklerini belirtiyorlar.

Ama tabi ki birçok hem doğal hem de tıbbi ilaçlarda olduğu gibi afat otunun da kullanımının doğru olarak yapılmasının fayda sağlaması açısından çok önemli olduğunu belirtiyorlar. Bu nedenle özellikle şeker hastalığı için kullanacak olanların sabah, öğle ve akşam olmak üzere bir çay bardağının içerisine bir tutam koyarak içildiği takdirde şekeri dengeleyip sağlıklarına kavuştukları gözlenmiştir.

Yine bunun dışında diğer bir kullanımda akşamdan çok az miktarda suyla ıslatılan afat otunu kişi sabah kalktığında direk tüketiyor. Ve bu şekilde bitkinin faydasını sağlamış oluyor. Gelişigüzel kullanımın her ilaçta olduğu gibi afat otunda da istenilen sonucun alınamayacağını belirten aktarlar bunun önemine dikkat çekiyorlar.

Kullanıldıkça yararının görülmesine üzerine talebin arttığı afat otuna kişilerin günden güne ilgisinin arttığının belirten aktarlar bu konuda kendilerinin de insanları bilinçlendirmeye çalışarak sağlıklarına kavuşmalarını sağlamaya çalıştıklarını belirtiyorlar.

Yorumlar

Popüler Yayınlar