Şeker Hastalığı İçin Bitkisel Tedavi Yöntemleri

Şeker hastalığı görülme oranı oldukça yüksek olan bir rahatsızlıktır. Toplumda diyabet ismi ile bilinen şeker hastalığın 2 farklı çeşidi bulunmaktadır. Bunlardan en sık rastlananı ise tip-2 diyabettir.
Şeker Hastalığı İçin Bitkisel Tedavi Yöntemleri
Şeker hastalığının bu türünde rahatsızlığın sebebi vücudun kendisi için gerekli olan insülin oranını sağlayamamasıdır. Bu hastalıkta vücuda alınan şeker vücut tarafından enerji olarak kullanılmak için dönüştürülemez ve kanda birikir. Oldukça ciddi bir rahatsızlıktır ve mutlaka doktor denetiminde tedavi uygulanmasını gerektirmektedir. Ancak hastalığın şiddetini azaltmak için doktor denetiminde bitkisel tedaviden yararlanılabilir.

Şeker Hastalığına İyi Gelen Bitkiler

Bazı bitkilerin kandaki insülin seviyesini dengeleyebilme özellikleri bulunur. Bu bitkiler şeker hastalığının denetim altında tutulmasında kullanılabilir. Bunlar;

•    Kuşburnu kandaki insülin seviyesini dengelemede oldukça başarılıdır. Bu sebeple şeker hastalığında bitkisel tedavi yöntemi olarak kullanılır. Hastalara genellikle her gün 1 fincan kuşburnu çayı içmesi önerilir.

•    Tarçın şeker içeren besinlerin şeker oranını azaltmaya yardımcı olur. Bu sebeple şeker hastalığı olan kişilerin özellikle meyve tüketirken tarçın ile birlikte tüketilmesi önerilir.

•    Bektaşiüzümü de kanda ki insülin seviyesini dengeleyen bitkilerden birisidir. Ancak Türkiye'de bulması oldukça zordur.

•    Bir diğer bitki ise zencefildir. Aksatma yapılmadan 8 hafta boyunca düzenli olarak her gün aç karnına bir çay kaşığı toz zencefil tüketilmesi önerilmektedir. Ayrıca zencefil çayı da tüketebilirsiniz.

•    Aloe vera da şeker hastaları için önerilmektedir. Şeker hastaları her gün 1 bardak aloe vera suyunu taze bir şekilde tüketmelidir.

•    Yaban mersini bitkisinin yapraklarını da aktarlardan satın alarak demleyip günlük çay olarak tüketebilirsiniz.

Bitkisel Tedavi Ne Şekilde Uygulanmalıdır?

Şeker hastalığında kullanılan bitkisel tedavi yönteminin düzenli ve planlı bir şekilde yapılması oldukça büyük önem taşır. Bazı bitkilerin bir arada tüketilmesi sağlık açısından risk oluşturabilmektedir.

Bu sebeple doktora danışmadan herhangi bir bitkisel tedaviye başlanmamalıdır. İlaç tedavisinde olduğu gibi bitkisel tedavide de süreklilik önemlidir. Bu sebeple bitkisel tedavi yönteminin doktorun belirttiği şekilde aksatma yapılmadan uygulanması tedavi açısından oldukça önemlidir. Tedaviyi düzenli şekilde uygulamadığınız takdirde olumlu bir sonuç almanız mümkün olmayacaktır.

Yorumlar

Popüler Yayınlar