Obezite Olmamak için Tatlandırıcılara Dikkat!

Günümüzde diyabet artık sadece yetişkin değil çocukları da hedef alır olmuştur. Bunun da nedeni obezitenin yaygınlaşmış olmasıdır. Hazır gıdalar olsun, fast food yiyecekler tüketmek olsun her biri şeker barındırır.
Obezite Olmamak için Tatlandırıcılara Dikkat!
Diyabet hastalarının çoğunlukla tercih ettiği tatlandırıcılara gelince ölçüyü kaçırmamak gerekir. Mesela günde 8 âdeti geçmemek ya da bir sütlü tatlı yapımında haftada 1 kez kullanmak gibi. Bunun dışındaki kullanım aşırı doza girerek yine tehlikeli boyutlar kazandırmaktadır.

Tatlandırıcıların bağırsaklardaki bakterilerin işlevini olumsuz etkilediği bilgisi mevcuttur. Yani bu da demek oluyor ki kişi şeker hastalığına doğru bir yolculuğa başlamıştır. Aslında gerek şeker gerek tatlandırıcı olsun her biri daha çok sağlık sorunu, daha çok zayıf bir bağışıklık sistemi, daha çok bir karaciğer yağlanması, yüksek kan basıncı, yaşlanan damarlar demektir. Bu sebeple içinde şeker ya da tatlandırıcı olan içeceklerden de uzak durulması tavsiye edilir.

Tatlandırıcılar Biyolojiyi Bozar mı?

Tatlandırıcılar şekere karşı durma toleransını azaltarak aksine çok daha yakınlaşmasını sağlar. Özellikle bağırsakları etkilediğinden biyolojik yapıyı da bozmaya yetmektedir.

Tatlandırıcıların Kısırlık Etkisi Var Mıdır?

Tatlandırıcılar suni şeker özelliğindedir. Bu sebeple de şeker kullanımı ile birlikte vücuttaki normal dengede şaşmalar başladığından ileriki dönemlerde kısırlığa yol açma sebebiyeti doğmaktadır.

Bütün bunların yanı sıra gebelik dönemi ya da sonrasında kadınlar kilo almamak için tercih ettikleri tatlandırıcılar ile de yanlış hareket etmiş olurlar. Aynı şekilde erkekler için de aynı problem söz konusudur. Tatlandırıcılar kilo alma meyili dışında iştah açma gibi bir özelliği de mevcuttur.

1-Tatlandırıcılar suni şeker özelliği taşır.

2- Tatlandırıcılar da kilo aldıran özelliktedir.

3- Tatlandırıcılar aksine şeker isteğini arttırır.

4- Tatlandırıcılar kilo almamak adına kullanılsa da aksine aldırıcı özelliktedir.

5- Tatlandırıcılar obeziteye sebebiyettir.

Bu noktada diyet yiyecekler olsun tatlandırıcılar olsun hepsi birer kandırılmadır. Tatlandırıcılarda daha çok tatlı isteği yaratır, kilo aldırır. Kuşkusuz tatlı vücut için bir enerji kaynağıdır ancak bir o kadar da zararları vardır. Tatlılara yenilmemek için genelde önerilen kuruyemişlerdir. Çiğ fındık, ceviz ya da badem hem vücuda gereken enerjiyi sağlar hem de bir tatlıdan daha sonra sıkıntı yaratacak şeker yüklemesi söz konusu olmayacaktır.

Yorumlar

Popüler Yayınlar