MANOLYA ÇİÇEĞİ FAYDALARI NELERDİR?

Manolya çiçeği, çok narin bir çiçek türüdür. O kadar narindir ki koklarken çok dikkat etmek gerekir. Değdiğiniz zaman çiçekte renk değişikliği olur.
MANOLYA ÇİÇEĞİ FAYDALARI NELERDİR?
Solmalar meydana gelir. 4 mevsim yeşil kalarak canlılığını koruyan bir çiçek türüdür. Güzel kokulu bir çiçektir. Sarı, beyaz, mor renkleri daha yaygındır. Nemli topraklar yetişmesi için daha uygundur. Kireçli topraklar manolyalar için çok hoş gelmezler. Genel olarak ılıman iklimde yetişmeyi seven bir çiçek türüdür. Ama dikkat edildiği zaman çok soğuk havalarda da uzun süre dayanabilir.

Manolyaların en sevdiği şey güneştir. Güneş alan yerlere koyulduğu zaman yerlerini çok severler. Manolyaları hem evinizde hem de bahçenizde uygun şartları sağlayarak yetiştirebilirsiniz. Mis gibi kokusu ile etkisi altına alan narin bir çiçektir. İnsan nefesinin çiçeklerine değmesi çiçeği soldurmaktadır.

Manolya Çiçeğinin Faydaları Nelerdir?

Manolya çiçeğinin insan sağlığına olumlu etkileri olduğu bilinmektedir. Doğru yöntemler ile kullanıldığı zaman çok faydalı olmaktadır. Manolya çiçeğinin bilinen faydaları ise şu şekildedir;

•    Manolya sindirimi düzenleyerek hazımsızlık sorununu büyük ölçüde çözer.
•    Manolya çiçeği yüksek ateşi düşürmek için kullanılmaktadır.
•    Ter söktürücü özelliği vardır.
•    Manolya çiçeği demlenip sıcak olarak içildiğinde balgam söktürücü etkisi vardır.
•    İshali keserek bağırsakları düzenler.
•    Sigara bırakmak isteyenleri destekleyici bir çiçektir.
•    Kadın hastalıklarında ve enfeksiyonlarda oldukça etkilidir.
•    Cilt hastalıkları üzerinde olumlu etkiler yapmaktadır. İyileştirici özelliği vardır.

Manolya Çiçeği Nasıl Yetiştirilir? Bakımı Nasıl Olmalıdır?

Manolya çiçeği tohumlardan yetiştirilir. Tohumların en iyi olduğu dönem sonbahar aylarıdır. Tohum dışında çeliklendirme yöntemi ve aşılama ile de yetiştirilmektedir. Tohumlar en iyi olduğu dönem sonbahar olsa da ekimi ilkbaharda yapılmalıdır. Tohumlar ekildikten sonra sık sık sulanmalıdır.

Çünkü tohumların ekildiği toprak kuru olmamalıdır ve sürekli nemli olmalıdır. Aşılama yöntemi ile yapılacaksa en uygun zaman dilimi yılın ilk ayıdır. Çimlenme olduktan sonra güneşli ortamları sever. Topraklarının nemli kalmasına dikkat edilmelidir. Güneşten toprağın kurumasını engellemek için toprak herhangi bir şey ile kapatılmalıdır. Filizler büyümeye başladıktan sonra toprağının çapalanması pek sevdikleri bir işlem değildir. Ağacı yetiştikten sonra budama işlemi de çok detaylı olmadan ufak ufak yapılmalıdır.

Yorumlar

Popüler Yayınlar