Cilt Parlatıcı Maske Nasıl Yapılır

Limon özsuyu bir alfahidroksi asit ve ağartıcı gibi davranır, patates bir enzim gibi davranır, salatalık bir serinletici gibi davranır ve yoğurt laktik asit içerir ve bir ağartıcı gibi de davranır.
Cilt Parlatıcı Maske
2 çorba kaşığı taze limon özsuyu,

1 küçük patates, soyulmuş,

1 küçük salatalık.

1 çorba kaşığı sade, doğal, çiğ yoğurt (eğer çiğ bulamazsanız, o zaman en az işlem görmüş hiç katkı içermemesine ve canlı kültürler bulunmasına dikkat edin).

Hazırlama: Bir blendır veya küçük gıda işlemcisi kullanarak bütün bileşenleri yumuşak, yayılabilir bir hamur oluşana kadar harmanlayın. Eğer kıvam biraz topaklıysa, bir süzgeçten geçirin. Eğer karışım kapağı sıkı kapanan bir kapta saklanırsa buzdolabında 24 saat dayanacaktır.

Maskenin Kullanımı: Saçlarınızı yüz ve boynunuzdan uzaklaştırın. Bu tarif biraz pisçe olabileceğinden, damlaları tutmak için baş ve boynunuzun altına bir havlu koyarak uzanın. Püreyi yüz, boyun ve göğsünüze uygulayın ve sıcak, nemli bir havlu ile örtün.

Kolay soluk alıp vermek için, 2 sıcak havlu kullanmayı isteyebilirsiniz, biri burnunuzun ucundan alnınıza kadar ve diğeri üst dudağınızdan aşağı boyun ve gövdenize. Cilt parlatıcısını 15-20 dakika bekletin.

Durulayın ve eğer gerekirse nemlendirici ile devam edin. Haftada iki defa uygulanabilir.

Uygulama sırasında, eğer cildiniz bir miktar karıncalanırsa, bu olağandır, ama gerçekten batmaya başlarsa, püreyi derhal yıkayıp uzaklaştırın ve sarısabır jeli, lavanta hidrosol spreyi, soğutulmuş Alman papatyası çayı veya bol miktarda soğuk su uygulayın.

Uyarı! iltihaplı, güneş yanığı veya hassas ciltler üzerinde kullanmayın.

Yorumlar

Popüler Yayınlar