ELLERİM ÇOK ÇATLIYOR? ÇATLAYAN ELLER İÇİN NE YAPMALI?

Çatlayan eller, genellikle soğuk ve kuruyan havalarda artış gösterir. Çevresel faktörlerin ellerin çatlamasına neden olmaktadır. Bir takım önlemler alınarak ellerin kuruması ve çatlaması önlenebilir.
ELLERİM ÇOK ÇATLIYOR? ÇATLAYAN ELLER İÇİN NE YAPMALI?
Eller çok hassas organlardır. Aşırı sıcak hava, aşırı soğuk, kimyasallar ile temas gibi birçok neden ellerin nemini kaybederek çatlamasına neden olmaktadır. Bu nedenle ellerin sürekli nemli tutulması önemlidir. Nemli tutulmayan eller için çatlaklar kaçınılmazdır. Ellerde meydana gelen çatlaklar için öncelikle çatlakların kaynağını bilmek gerekir. Daha sonra bu nedenlerden uzak durmak ve çatlakları gidermek için önlemler almak gerekir. Çatlayan ellerin başlıca nedenleri şu şekildedir;

•    Yazın aşırı sıcak havalarda ellerin yıpranması
•    Kışın soğuyan havalar ile ellerin kuruması ve nemini kaybetmesi
•    Aşırı kimyasal içeren maddeler ile temas etmek
•    Temizlik malzemeleri ile çok sık temas etmek
•    Düzensiz beslenmek
•    Çok sıcak suya maruz kalmak
•    Deniz suyu
•    Hamilelik

Çatlayan Eller İçin Ne Yapmalı?

Çatlayan eller bazen çok acılı bir duruma gelmektedir. Bu nedenle bir takım önlemler alarak ellerin çatlaması önlenebilir. Çok sıcak su ile uzun süreli iş yapmaktan kaçınmak gerekir. Aşırı kimyasal içeren maddeler ve temizlik için kullanılan maddeler ile temas edilmesi gerekirse mutlaka eldiven kullanılmalıdır. Beslenmeye dikkat etmek ve cildi besleyen besinler tüketmek gerekir.

Çok sıcak havalarda elleri sık sık nemlendirmek çatlak oluşumunu önleyecektir. Soğuk havalarda eldiven takılması ellerin soğuk ve kuru hava ile temas etmesini engellediği için ellerin nemini kaybetmesini engeller. Denize girildikten sonra eller mutlaka tuzlu sudan arındırılmalıdır. Bitkisel yağlar ve kremler kullanarak da sağlıklı ve çatlamayan ellere kavuşabilirsiniz.

Çatlayan Eller İçin Bitkisel Çözümler

Çatlayan elleri nemlendirmek ve çatlaklarından kurtarmak için evde uygulanacak bir dizi yöntemler vardır. Bitkisel yağlar ve doğal ürünler cilt için oldukça faydalı ve zararsız yöntemlerdir. Özellikle bitkisel yağlar eller için çok faydalıdır. Bu ürünlerin başında bal gelmektedir.

Bal doğal bir nemlendiricidir. Aloevera yağı, badem ve susam yağı da elleri besleyerek kaybettiği nemini geri kazanmasını sağlar. Ayrıca Zeytinyağı da doğal bir nemlendiricidir ve cildi besleyerek çatlak oluşumu önler, var olan çatlakları tedavi eder.

Yorumlar

  1. Dediklerinizin hepsini uyguladım uyguluyorum ama kayboluyor tekrar başlıyor.

    YanıtlaSil

Yorum Gönder

Popüler Yayınlar