BİBERİYE OTUNUN FAYDALARI VE ZARARLARI NELERDİR? BİBERİYE YAĞININ SAÇA FAYDASI VARMIDIR?

Genelde yemeklere lezzet katmak için kullanılan biberiye otunun birçok faydası bulunmaktadır. İğneli yaprakları olan ve koyu yeşil renge sahip olan bitki zayıflama çayı olarak ta kullanılmaktadır.
BİBERİYE OTUNUN FAYDALARI VE ZARARLARI NELERDİR? BİBERİYE YAĞININ SAÇA FAYDASI VARMIDIR?
Genelde bu çaylarda biberiye otu olarak görülmektedir. İçeriğinde uçucu yağlar ve organik asitler bulunur ve aynı zamanda glitoz içermektedir.

Biberiye Otunun Saça Faydaları Nelerdir?

Zihin açıcı özelliğe sahip ot kanı temizler ve kalp damar hastalıklarında faydalıdır. Ayrıca otun kaynatılması ile saçların sağlıklı ve parlak olmasında yardımcı olur. Biberiyenin kansere karşı karnosal maddesi içerdiği görülmektedir.

Yapılan araştırmalar sonucu prostat kanseri, meme kanseri, kolon ve losemiye karşı koruyuculuğu da görülmüştür. Kilo sorunu olanlar için biberiye oldukça faydalı bir bitkidir. Kurutulmuş olan ürünlerden çay olarak tüketildiğinde iştah kestiği ve kilo verdirdiği görüşmüştür. Biberiyenin nöro koruyucu özelliği bulunmaktadır.

Hafızayı güçlendirdiği ve yapılan araştırmalarda denekler üzerinde biberiye kullanan kişilerde hafızalarında daha aktifleşme sağladığı görülmüştür. Biberiyede bulunan uçucu yağlar sayesinde kas ve eklem ağrıları migren ağrısı gibi şikayetlerin azaldığı görülmüştür.

İltihap ve alerji sorunlarını da gideren biberiye enfeksiyonu önleyici etkisi bulunduğundan faydalı olmaktadır. Bağışıklığı güçlendiren ve birçok hastalıklara şifa olan bitkiyi evinizden eksik etmeden kullanmanız tavsiye edilir.

Saçlarda Biberiyenin Faydaları

 Biberiye yağı olarak satılan biberiye otundan elde edilen yağ ile saçlarınız oldukça sağlıklı olur. Bir miktar biberiye yağını alarak saçlara masaj yolu ile yedirerek kullanmanız ile parlak ve daha çabuk uzayan saçlara sahip olabilirsiniz. Saç dökülmesi problemine de iyi gelen biberiye yağı saçların daha sağlıklı olmasında yardımcı bir ürün olarak kullanılmaktadır.

Biberiye Otunun Zararları Nelerdir?

Ölçüsüne dikkat ettiğiniz sürece zararı olmayan biberiye otu bazı durumlarda zararlı olabilir. Yüksek tansiyon sorunu olanların kullanmamaları gerekir. Alerjik etkiye sebep olabileceğinden dikkatli kullanılması gerekir. Epilepsi hastası, kolik ve mide ülseri bulunan hastaların kullanması doğru değildir. Aşırı kullanımı sonucu akciğer ödemi ve bulantı gibi sorunlara neden olabilir. Kanamalı olan hastalarda kullanılmamalı biberiye yağının direk ağız yolu ile alınmaması tavsiye edilir.

Yorumlar

Popüler Yayınlar