SÜREKLİ BAŞ AĞRISI VE HALSİZLİK NEDENLERİ NELERDİR?

Kendinizi sürekli halsiz mi hissediyorsunuz? Hatta bu halsizlikle birlikte başınız da ağrıyor? Bunun sebebi ne diye merak mı ediyorsunuz? O zaman sizin için hazırladığım yazımı okuyarak sorularınıza cevap bulabilirsiniz. Halsizlik ve baş ağrısı genel olarak kronik yorgunluk, vücutta su kaybı, kan şekerinin düşük olması gibi nedenlerden ötürü kaynaklanmaktadır. Fakat bu durum eğer ki neredeyse haftanın tamamına yayılmış ve günlük aktivitelerinizi etkileyecek boyuta kadar çıkmışsa mutlaka bir doktora görünmeli altında yatan sebepleri öğrenmelisiniz.
SÜREKLİ BAŞ AĞRISI VE HALSİZLİK NEDENLERİ NELERDİR?

Sürekli Halsizlik Ve Baş Ağrısı Nedenleri

Kronik Yorgunluk Sendromu: Kronik yorgunluk sendromunun nedeni ne yazık ki hala tam olarak bilinememektir. Fakat bu sendromun baş ağrısı, halsizlik ve güç kaybına neden olduğu yapılan araştırmalar sonucu bilinmektedir. Bununla birlikte diyabet, kansızlık ve stres gibi bazı sağlık sorunları hastalığı tetikleyebilir. Kronik yorgunluk sendromu günümüzde yaygın olarak görülmekte ve ciddi bir hastalık olarak kabul edilmektedir. Eğer ki dinleniyor, yeterince uyuyor fakat bu durum hala geçmiyorsa bu duruma sebep olan rahatsızlık mutlaka bulunmalı ve tedavi uygulanmalıdır.

Vücudun Susuz Kalması:  Halsizlik ve baş ağrısı durumunun yaşanmasının bir diğer sebebi de vücudun ihtiyacı olan suyun karşılanmamasından kaynaklanmaktadır. Bu nedenle birazcık dikkatle bu durumu anlamanız oldukça basittir. Vücudunuzun suya ihtiyaç duyup duymadığı idrar renginden kolaylıkla anlaşılabilen bir durumdur.

İdrar renginin açık sarı ya da hiç renksiz olması vücudun suya ihtiyaç duymadığını gösterir. Ancak tam tersi bir durum söz konusu ise yani idrar renginiz koyu sarı ise vücudunuz kesinlikle suya ihtiyaç duymaktadır. Orta dereceli susuzluk durumları su içerek karşılanabilmektedir. Fakat vücudunuzun ciddi anlamda susuz kaldığı durumlarda tıbbi müdahale şart olmaktadır. Bu nedenle siz siz olun günde en az 1,5 litre su içmeyi ihmal etmeyin. Ve birçok kişi çay kahve vb. şeylerin susuzluğu yok ettiğini düşünse de böyle bir şey söz konusu değildir.

Kan Şekerinin Düşük Olması: Tıpta hipoglisemi olarak tanımlanan kan şekeri düşüklüğü baş ağrısı, halsizlik, sürekli uyku hali, baş dönmesi, asabiyet, açlık, terleme, baygınlık hissi ve bilinç kaybı gibi durumlara neden olmaktadır. Kan şekeri düşüklüğüne yetersiz beslenme, aşırı diyabet ilacı kullanmak, alınan kaloriden fazlasını yakmak gibi durumlar neden olmaktadır. Kan şekeri düşüklüğü ciddi sağlık sorunlarına neden olabilmektedir. Bu nedenle mutlaka tedavi ettirilmelidir.

Bazı Besinlere Karşı Vücut Dayanıksız Olabilir:  Yetersiz beslenme yeterli derecede vitamin alamamak anlamına da gelmektedir. Bu nedenle baş ağrısı ve halsizliğe neden olmaktadır. Bunların dışında kişi yeterli ve düzenli bir beslenme uyguladığı halde sorun devam ediyorsa kişide beslenmeye bağlı bir rahatsızlık olan çölyak hastalığından da kaynaklanıyor olabilir. Bu nedenle doktora gidilip durumun neden kaynaklandığı teşhis edilmeli ve ona göre tedavi uygulanmalıdır.

Yorumlar

Popüler Yayınlar