Baş Ağrılarını Giderme Yöntemleri

Baş ağrısı kişilerin gün içerisinde yaşamlarını sınırlamakta olan bir sağlık sorunu olmaktadır.  Baş ağrısının birbirinden farklı birçok nedeni olabilir. Bunu anlamanın tek yolu da bir doktora görünmektir.
Baş Ağrılarını Giderme Yöntemleri
Ancak o zamana kadar kişilerin baş ağrısından kurtulmak için yapabilecekleri bazı durumlar mümkündür.

Baş Ağrısına Neden Olan Faktörler Nelerdir?

Kişilerin yaşadıkları yoğun stres baş ağrısına neden olmaktadır. Vücutta meydana gelen düşük kan şekeri baş ağrısına neden olan bir sağlık sorunudur. Kişilerin yaşadığı uykusuzluk problemi de baş ağrısına neden olmaktadır. Aynı zamanda kişilerin sürekli olarak ağrı kesici içmeleri de baş ağrısına neden olan faktörler arasında yer almaktadır.

•    Baş Ağrısını Giderme Yöntemleri Nelerdir?

•    Kafeinin baş ağrısını azaltma etkisi mevcuttur. Bu nedenle kişilerin baş ağrısının başladığını hissettiği an içeceği bir fincan kahve baş ağrısının azalmasını ya da şiddetlenmesini engeller.

•    Lavanta yağı ile şakaklara masaj yapılması durumunda kişilerin baş ağrıların geçme meydana gelir.

•    Baş ağrısının nedeni strese dayalı olarak gerçekleşiyorsa ve kişilerin migreni varsa kişinin karanlık ve sessiz bir odaya yatması durumunda baş ağrısında azalma meydana gelir.

•    Kişilerin gün içerisinde yaşadığı stres ve gerilimden kaynaklanan baş ağrılarında çıkılan bir açık hava yürüyüşü baş ağrısının geçmesine yardımcı olur.

•    Alınan sıcak bir duş vücutta gevşemeye neden olur. Bu da baş ağrısının geçmesine yardımcı olur.

•    Bir bez soğuk su ile ıslatılarak başa soğuk kompres uygulanır. Bu durumda baş ağrısının geçmesine yardımcı olur.

•    Yapılan hiçbir durumda baş ağrısı geçme ise ağrı kesici ilaç kullanılmalıdır. Ancak ağrı kesici ilaç kullanılmadan önce bir doktora danışılması gerekir.

Baş Ağrısına İyi Gelen Bitkisel Yöntemler Nelerdir?

Elma sirkesi ve bir bardak su ile bir karışım hazırlanarak içilmesi durumunda baş ağrısı giderilmektedir. Yarım limonun suyu ve bir bardak sıcak su ile bir karışım hazırlanarak tüketilirse baş ağrısı giderilmektedir. Alın ve şakak bölgelerine buz torbası konulması durumunda baş ağrısında geçme meydana gelmektedir. Aromaterapi yöntemi ile kullanılan yağlar ile masaj yaptırılması durumunda da baş ağrısında geçme meydana gelmektedir.

Yorumlar

Yorum Gönder

Popüler Yayınlar