ALBERT EİNSTEİN KİMDİR? KISACA

Bilim dünyasına çok farklı bir yön veren kişilerin başında gelen Kısaca Albert Einstein kimdir? hayatı hakkında bilgi vereceğimiz bu yazımızda son derece ilginç bilgilere rastlayacaksınız.

ALBERT ENİSTEİN (14.03.1879 - 18.04.1955)

1879 Tarihinde dünyaya gelen Albert Einstein birçok kişi tarafından merak edilen bir kişilik olmuştur. Öyle ki onun hakkında geçmişten günümüze kadar dedikodular çıkmış ve hatta bazı bilim adamları tarafından deli sıfatına layık görülmüştür. Ancak bu tutumun onun için ne kadar yanlış bir tabir olduğunuz şimdi anlayacaksınız. Almanya doğumlu olan Einstein, pek çok insan tarafından 1900'lü yılların en zeki ve en gelişmiş beyne sahip olan adamı olarak görüldü. Bu kişiliğin önemli bir noktası bulunuyor çünkü; Albert Einstein okulu sevmeyen ve okula gitmekten nefret eden bir kişiydi. Keman çalmaya bayılıyordu ve kendini fizik konusunda eğitmeyi seçmişti.
ALBERT EİNSTEİN KİMDİR? KISACA
Albert Einstein 20. yüzyılın hemen başında patent bürosunda otururken 4 adet, bilim dünyasına bomba gibi düşen tez yayınladı ve bilimi adeta salladı. Bu tezlerden biriyle 1921 yılında Nobel Ödülü kazandı. Nobel Ödülü almasına olanak tanıyan tez ise; ışığın parçacıklar gibi davranmasını açıklayan ve bilim adamlarının nükleer enerjiyi ortaya çıkarmasına imkan tanıyacak Özel Rölativite Kuramı idi. Bu durum aslında Albert Einstein'in yer çekimi ile ilgili teorisiydi. Einstein, nesnelerin uzay ve zaman arasında nasıl büküldüklerini açıklamıştı ve astronomi alanında devrim yaratmıştı. Artık astronomi daha da gelişmişti ve kara delikler keşfedilmeye başlanmıştı. Bunların hepsi Einstein sayesinde olmuştur.

Albert Einstein için her zaman savaş yanlısı biri olduğu duyumları kulağınıza gelebilir ancak bu durum aslında hiç de öyle değildir. Einstein savaş karşıtı biriydi ve uluslararası silahsızlanmayı istiyordu. Bu nedenle Amerika'ya gidip hayatını orda sürdürmeye başladı. Yahudiler'in bir temsilcisi gibi görülen Einstein bu olaya çok dikkatli yaklaşım sergiliyordu ve kendisine 1952 yılında İsrail cumhurbaşkanlığı teklif edilmesine rağmen reddetmişti. Bu durumun hiç uygun olmadığını söylüyor ve geri çeviriyordu. Savaşı değil, her zaman için barışı isteyen bir kişi olmuştur Albert.

Bilim dünyasında hala devrim niteliği taşıyan teorilerinin çok daha uzun yıllar geçerliliği sürecekmiş gibi görünüyor. Birçok bilim adamı tarafından ilham kaynağı olan Albert Einstein, bazıları tarafından idol olarak alınmaktadır. Ancak şöyle bir şey var ki; Albert Einstein bilim dünyasının devrim yaratan sayılı bilim insanlarındandır.

Yukarıda Albert Einstein kimdir? sorusunu cevaplamaya çalıştık. Hayatını kısaca anlattığımız bu kişiliğin ne kadar önemli olduğunu umarız hepiniz anlamışsınızdır.

Yorumlar

Popüler Yayınlar