Ahi Pilav Nasıl Yapılır ve Tarifi
4 Kişilik Ahi Pilavı Yapılışı
Malzemeler;1/2 kg hindi kuşbaşı
1 su bardağı konserve mantar
1/2 su bardağı mısır
2 adet soğan
1/2 su bardağı konserve bezelye
3 yemek kaşığı tereyağ
1/2 yemek kaşığı tuz
1 tatlı kaşığı kekik
2 yemek kaşığı krema
1/2 demet dereotu
2 su bardağı pirinç
3 su bardağı su
1 çay bardağı kaşar peynir rendesi
3 yemek kaşığı tereyağı
Tuz
Yapılışı ve Hazırlanışı;
Tereyağını tencerede eritip hindi etlerini 5 dakika kavurun. Küp şeklinde doğranmış soğanı ekleyip kavurmaya devam edin. Bezelyeleri ve mantarları bütün ekleyip bir su bardağı sıcak su ilave edin. Suyunu çekene kadar pişirin. Mısır tanelerini ekleyip 2-3 dakika daha pişirin. Kekik ve tuzotu ekleyin. Kremayı üzerine gezdirip sıcak servis yapın. Üzerine kıyılmış dereotu serpebilirsiniz.2 Su bardağı pirinci ayıklayıp kaynar tuzlu suda yarım saat bekletin. Tereyağını tencereden eritin, yıkanmış pirinci ekleyip 2-3 dakika kavurun. Sıcak su ve tuzunu ekleyip pilavı pişirin. Sıcakken kaşar peynir rendesi ilave ederek karıştırın. Sebzeli hindi sote ile servis yapın.Afiyet olsun.
Yorumlar
Yorum Gönder