Acı Ağaç Özellikleri ve Faydaları Nelerdir

Acı Ağaç Hakkında Bilgiler;

Simaroubaceae familyasındandır.Diğer isimleri;Kavasya,kuasya,acı odun,acı yonga,acı tahta dır.
Acı Ağaç ÖzellikleriSurinam acı ağacı ya da jamaika acı ağacı olarak ikiye ayrılır.Surinam acı ağacı (Quassia amara) Guyana'da yetişen, 2-6 metre boylarında, parçalı yapraklı,kırmızı çiçekli,hepyeşil bir ağaçtır.Odunun özü çok acıdır.
Jamaika acı ağacı (picrasma excelsa) 10-15 metre boylarında, hatta 25 metreye ulaşanları da bulunan, büyük bir ağaçtır.Dal uçlarında salkım halinde yeşilimsi çiçekler açar;zeytinimsi meyveleri vardır.Çok acı olan odunu genellikle surinam acı ağacı yerine kullanılır;bu nedenle buna yalancı acı ağaç de denir.Acı ağacın bileşiminde acı maddeler,reçine,uçucu yağ bulunur.Güçlendirici,iştah açıcı,yumuşatıcı,sindirim kolaylaştırıcı,kanama durdurucu,idrar artırıcı,solucan düşürücü,kansere karşı güçlendirici etkileri vardır.
1 litre (5bardak) suya 5-10 gram acı ağaç yongası konup 4-6 saat kaynatılıp süzüldükten sonra günde üç kez birer bardak içilir.Bu suyun haşere uzaklaştırıcı etkiside vardır.Günde 1-3 gram toz olarak da içilebilir.
Dikkat,Doz aşımı baş dönmesi ve kusmaya yol açar.
Diğer kitabımızdan aldığımız acı ağaç hakkında bilgileri sizlere paylaşıyorum.

Acı Ağacın Etkileri

Romatizma ve hazım zorluğunu tedavi etmek için kullanılır.Dahili olarak alındığında yuvarlak solucanları ve lavman olarak kıl kurtlarını öldürür.Çayının alkol isteğini yok ettiği de soylenir.Acı ağaçtan yapılmış bir kabın içinde bir gün bekletilen su mide için uygun zayıf bir acı tonik haline gelir.Haşlaması saç kepeğine karşı bir temizleyici görevide görür.

Hazırlanışı ve Kullanma Şekli

1 Çay kaşığı acı ağaç odununu 1 bardak suda demleyin.Günde 1 bardak alın.Tentür olarak,Bir doz 2 ila 5 damladır.
Bu bilgileri iki farklı kitapdan alıp sizlere paylaştım şifalı bitkilerin özelliklerini ve insan sağlığına ne kadar faydası olduğunu detaylı bir şekilde bilgileri sizlere yazmaktan memnuniyet duymaktayım sizlere faydalı olabiliyorsam ne mutlu bana saygılarımla.

Yorumlar

Popüler Yayınlar