Yavşan Otunun Faydaları Nelerdir

Yavşan otunun insan vücuduna yararları nelerdir lokman hekim şifalı bitkiler kitabından sizlere paylaşıyorum.
Doğadan gelen bir çok bitki şifa kaynağıdır unutmayınki faydalı olduğu kadar yanlış kullanımda sağlık açısından zararları yani olumsuz etkileri olabilir lütfen şifalı bitkileri kullanırken dikkatli olun.
Yavşan otu;Avrupa çayıda denir.ilmi adı:''veronica''olup aslan ağzıgillerdendir.Duvar çatlaklarında yetişen ve yerlerde sürünen yuvarlak saplı bir bitkidir.Taze iken kokusuz olduğu halde kuruyunca çok güzel bir kokuya sahip olur.Çay yerine çay gibi yapılarak içilir.Çaydan daha faydalıdır,mideyi bozmaz.Hazmı kolaylaştırır,baş ağrılarına,yarım baş ağrılarını ve kulunçları teskin eder.
Yavşan Otu

Yavşan Otunun Diğer Faydaları

*Özsuyu ile ağız gargara yapıldığında ağız ve boğaz iltihaplarını geçirir.
*Yaprağının yakısı yaraları geçirir.
*Banyosu kaşıntılara fayda sağlar.
*Hazmı kolaylaştırır.
*Baş ve kulunç ağrılarını keser.


Yavşan Otu Nerelerde Yetişir

Asya, Avrupa ve Kuzey Amerika'nın killi, kireçli topraklarında ve güneşli yerlerde, ormanların seyrek yerlerinde veya orman kenarlarında, yol kenarları, çimenlikler ve meralarda yetişir.

Yavşan Otunun Kullanım Şekli

Çay : İki kahve kaşığı kurutulmuş, ince kıyılmış yavşan otu demliğe konur ve üzerine 300-400 ml kaynar su ilave edilerek 5-10 dakika demlenmeye bırakıldıktan sonra süzülerek içilir.

Yavşan Otu İle Banyo Nasıl Yapılır

Yavşan otundan bir avuç demliğe konur ve üzerine 1 litre kaynar su ilave edilir. 10 dakika deminin çıkması beklenir ve bu dem küvetteki suyla karıştırılarak banyo yapılır ise kaşıntıları önler.

Yorumlar

Popüler Yayınlar