Soğanın faydaları nelerdir

Soğanın faydaları saymakla bitmiyor

Soğan doğal antibiyotiktir yemeklerinizden soğanı eksik etmeyin şifa kaynağıdır vücuda yararları say say bitmiyor.
Doğadan gelen en büyük hediyelerden birtaneside soğandır aslında tabi soğanı özel günleriniz hariç her zaman yemeklerinizde tükete bilirsiniz. Bakalım soğanın bilmediğimiz faydaları nelermiş.
İlmi adı;''Allium Cepa'',olan bir bitkidir.Bazı sinirli insanların baygınlıkları esnasında bunlara soğan koklatmak suretiyle,büyük bir fayda temin ettiğini görürüz.Soğan mideyi de tenbih ederek iştahın açılmasına ve hazmın kolaylaşmasına yardımcı olur.

Bunlardan başka soğan,idrar söktürür.Göğsü yumuşatır,vücuda sükünet verir.Bazı yerlerde soğanı pişirip ezerek iki kat tülbent arasında,derinin üzerine kanı çekmek için lapa gibi,kullanılır.

Soğan et içinde pişirilerek,acı yağla karıştırıp,nasıra sürülse,nasır on yıllık olsa dahi giderir.Sirke ile kavurup uyuz olan yere soğanı yağla kızartıp şeker katarak sürülse onuda izale eder.Soğanda tatlı bir luap ve buruşturucu hassa vardır.Tababette soğan böbrek taşları ve böbrek iltihapları,mesane ağrılarında müsekkin olarak kullanılır.Soğan külde pişirildikten sonra su veya sütle kaynatılarak elde edilen çayı kullanılır.

Beyaz olan cinsi en iyisidir.Eskidikçe kuvveti artar.Soğan et ile yemek yapılarak yenirse şehveti tahrik eder.Sarılığı giderir,idrarı ve aybaşı kanamasını söktürür,kumların dökülmesine yardımcı olur.Soğan notron tozu ile saç dökülen yerlere sürülürse saçın dökülmesini önlediği söylenir.Suyu tavuk yağı ile ile birlikte yaralara sürülürse şifası görülür.Buruna damlatılırsa başı çeşitli hastalıklardan temizler.Kulağa damlatılırsa,kulağın iltihabını ve çınlamasını önler.Suyu göze sürme gibi çekilirse,göz sulanmasını önler.

Suyu yine bal ile şurup yapılıp kaşık kaşık içilirse boğaz şişliğine karşı iyi bir tedavi hassası olduğu görülür.Pişirilerek yenirse vücudu şişmanlatır.Soğan devamlı yenilirse;çeşitli zehirlerin tesirinden korur.Saç dökülmesini önlemek için soğan yakılarak külleri bu dökülen yerlere sürmek faydalıdır.Kuyruk yağı ile pişirilerek ikişer,üçer kaşık yutulursa,nefes darlığına ve müzmin öksürüğe şifa verir.

*Soğan,mide kanserine yakalanma riskini azaltıyor.
*Soğan içerdiği kimyasal maddelerle kalbimizi güçlendiriyor ve alerjik reaksiyonları engelliyor.Newcastle da yapılan araştırmalar,düzenli bir şekilde soğan yiyenlerin damarlarının tıkanma riskinin azaldığını gösteriyor.
Bu yazımız: Lokman Hekim şifalı bitkiler kitabından yazılmıştır.

Yorumlar

Popüler Yayınlar