Kalp Hastalıklarında Bitkisel Tedavi Yöntemler

Kalp hastalıklarında en büyük risk, damar tıkanıklıklarıdır. Sağlıklı damarlar, kalp rahatsızlıklarının da oluşumunu engeller. Hayati önem taşıyan kalp hastalıklarında, mutlaka uzman bir hekimin kontrolü önerilir.
Kalp Hastalıklarında Bitkisel Tedavi Yöntemleri
Bazı kalp hastalıklarının oluşumunu önlemek için, bitkisel tedavi yöntemlerine başvurulabilir.

Kalp Hastalıklarında Alternatif Tıptan Yararlanma

Kalp rahatsızlıklarını tetikleyen unsurlardan biri de damarların tıkanmasıdır. Bu durum, genelde orta yaş üzeri kişilerde görülür. Damar, yağlanması sonucu kalınlaşmakta ve tıkanmaktadır. Kalbe kan taşıyan damarların tıkanması, kalp hastalıklarını da beraberinde getirecektir. Beslenme yöntemlerinde değişiklikler yapılması, bu konuda önem taşır. Ayrıca bitkisel tedavi yöntemlerinde yer alan, bazı doğal karışımlardan da yararlanılır. Bu hastalıklar, alternatif tıp sayesinde tedavi edilebilir.

Damar Tıkanmasına Çözüm Olabilecek Bitkisel Reçeteler

Damar tıkanmasına çözüm olabilecek bitkisel çözümler mevcuttur. Hazırlanacak reçete için gerekli olan malzemeleri sıralayacak olursak:

-Limon
-Maydanoz
-Klordan arındırılmış su
-Sarımsak

Bitkisel kürün yapılışı 

Yaklaşık on dal kadar maydanoz, bir diş sarımsak ile birlikte bir kap içerisinde kıyılır. Yarım su bardağı ile iki yemek kaşığı limon suyu da üzerine ilave edilir. Daha sonra oluşan bu karışım, blender yardımıyla ezilir. Her gün kahvaltıdan yarım saat önce içilmesi önerilir.

Bu karışım, damar tıkanıklığı için doğal bir şifa kaynağı olacaktır. Bitkisel bu kür den sonuç alabilmek için, dokuz gün kullanmak gerekir. Karışım ilk üç gün sarımsaklı, sonraki üç gün sarımsak konulmadan uygulanmalıdır. Son üç günlük periyotta ise, tekrar sarımsaklı uygulanması önerilir.

Burada önerilecek husus, düşük tansiyonlu kişilerin uygularken dikkat etmesini belirtmek olmalıdır. Sarımsağın, tansiyonu düşürme özelliği, göz ardı edilmemesi gereken bir noktadır.

Kalp hastalıkları içerisinde, kalp romatizmaları da önemli bir yer teşkil eder. Oluşmasındaki en önemli etkenlerden biri, tedavi edilmeyen boğaz enfeksiyonlarıdır. Özellikle, çocukluk döneminde geçirilen boğaz enfeksiyonlarının tedavi edilmemesinden kaynaklanır. Bu durum, ileride kalp kapağında oluşacak hasarlara sebep olabilir. Hekimin önereceği tedaviyi uygulamak, ileride bu sorunu yaşamamak için önemlidir.

Bir fincan kaynatılmış su içerisine, ince kesilmiş bir çay kaşığı karanfil atılarak demlenir ve süzülür.  Sabah aç karnına ve akşam yatmadan, bir- iki saat önce bu karışım içilir. Düzenli kullanılması hastalığın seyri için yararlı olacaktır. Alternatif tıptan yararlanırken, mutlaka uzman bir hekime danışmak büyük önem taşır.

Yorumlar

Popüler Yayınlar