Alerjik Bronşite Ne İyi Gelir?

Alerjik bronşit son yılların en korkutmayan ifadesidir, alerjik astımın iyileştirilmiş halidir. Genellikle astım kelimesi ailelerin büyük bir telaşa kapılmasına sebep olur. Bu yüzden anne ve babaları korkutmadan daha yumuşak bir dille kullanılan bir kelimedir, alerjik bronşit.
Alerjik Bronşite Ne İyi Gelir?

Alerjik bronşit nedir? Ne iyi gelir?

Astım türlerinden biri olan alerjik bronşit, genellikle mevsim değişikliklerinde belirginleşen ve bağışıklık sisteminin savaş açtığı bir durum olarak görülmektedir. Nefes darlığı sorunu ilk belirtileri arasındadır. Eğer hastalık kontrol altına alınamazsa Koah kadar ciddi bir hastalıkla son bulur.

 Hastalığın İlk belirtileri

•    Öksürük
•    Hırıltı- hışırtı
•    Boğaz ağrısı- yarası
•    Burun akıntısı, hapşırmak
•    Baş ağrısı
•    Dudaklarda görülen şişlik
•    Göğüs ağrısı ve yorgunluk gibi alerji belirtileriyle kendini gösterir.

Kişiye göre değişen bu hastalık herhangi bir maddeye karşı duyulan alerji çeşididir. Nedenleri arasında çevresel faktörler, özellikle toz, temizlik ürünleri, hava kirliliği, sigara ve küf gibi maddelerin kişiye zarar vermesiyle oluşur. İlaç alerjisi ve yemek alerjisiyle de kişiler atak geçirebilirler. Alerjik bronşite ne iyi gelir dersek evde uygulanan tedaviler, ilaç tedavileri ya da bronşit atağının başlamasını önlemek için alınan önlerler sırasıyla uygulanırsa hastalığı yavaş yavaş kontrol altına alınabilmektedir.

Alerjik Bronşitten Korunma Yolları Nelerdir?

Alerji deyince aklınıza gelen her şeyden mutlaka kaçınmanız gerekmektedir. Kalıtsaldır ve çözümü yoktur. Sadece korunmak için bir şeyler yapılabilir. Bu kapsamda değerlendirildiğinde çeşitli tedavi yöntemleriyle hastalık kontrol altına alınıp, bu dönemleri rahat atlatması sağlanır. Evde yapabileceğiniz bitkisel içerikli kürler bu konuda rahatlamanıza sebep olabilmektedir. Mesela Zencefil, karanfil ve karabiber yarımşar çay kaşığı kullanılırsa, bağışıklık sistemini güçlenmesine sebep olacağından, alerjileri azaltması için tercih edebilirsiniz. Nefes darlığı problemlerini gidermek için göğse terebentin sürebilirsiniz. Ispanakları ıslatıp, üstüne bal ve amonyak klorürü karıştırırsanız balgam sökerek, göğsünüzdeki ağırlığı giderebilirsiniz.

Günde üç kere tüketebileceğiniz, zerdeçal ve bal karışımının faydasını özellikle çocuklarda daha işe yaradığını görebileceksiniz. Kersetin ise alerji önleyici olarak kullanılabilen keskin ve etkili bir rahatlatıcıdır. Doktor tarafından kullanılması tavsiye edilen ilaçlar bazı durumlarda alerji etkisi yapabilmektedir. Ancak sprey ve şurup birçok alanda tercih edilmektedir. Alerjik astım bronşite ne iyi gelir diye aklınıza takılan her türlü soruların cevabını bu kürleri hazırladığınızda bulabilir ve faydasını görebilirsiniz.

Yorumlar

Popüler Yayınlar