ARICILIK NEDİR? ARI BAKIMI NASIL YAPILIR?

Özellikle köylerde birçok insanın geçim kaynağı olan aracılığı bulaşıcı bir hastalık olarak tanımlayabiliriz. İlk hastalığın bulaşma evresi arıcılığa olan merak ve hevestir.
ARICILIK NEDİR? ARI BAKIMI NASIL YAPILIR?
Büyük çoğunlukla hobi olarak başlanan arıcılık zamanla ciddi paralar kazanmanıza neden olabilir. Tabi ki her işin bir zorluğu var. Arıcılıktan gerçekten iyi paralar kazanmak için uzun ve meşakkatli bir yoldan başarı ile geçmeniz gerekir.

Aynı zaman da her geçen gün gelişen teknolojiyle birlikte arıcılıkta da çeşitli kolaylıklar son dönemde arıcılıkla geçimini sağlayan birçok köy insanını mutlu etmiştir.

Mesleğin Ayrıntılarını Öğrenin

Arıcılık mesleği neredeyse insanlık tarihi kadar eski bir meslektir. Eğer bu işten iyi paralar kazanmak istiyorsanız, mutlaka arıcılık işine direk başlamayın. Mutlaka iyi bir ustanın yanında eğitim almanızı öneriyoruz. İyi bir arıcılık ustasının yanında eğitim alırken aynı zaman da az da olsa para kazanabilirsiniz.

Arıcılık birçok püf noktası olan bir meslektir. Bu püf noktaları ciddi yatırımlar yapmadan önce öğrenmek sizler için büyük bir şans olacaktır. Mutlaka arıcılık işine ciddi yatırımlar yapmadan önce arıcılıkla ilgili tecrübe sahibi olun. Ülkemizde birçok belediye tarafından arıcılıkla ilgili kurslar ve seminerler verilmektedir. Bu kurslara ve seminerlere katılabilir ve bu sayede arıcılık ile ilgili olan bilgi ve deneyiminizi arttırabilirsiniz.

 Arıcılıkta Bakım Nasıl Yapılır?

Arıcılıkta çeşitli bakımlardan vardır. Bunlardan biri de İlkbahar bakımı olarak adlandırılır. Arıcılıkta ciddi paralar kazanmak ve istenilen düzeyde verim alabilmek için mutlaka aylık bakımlarınıza özen gösterin. Arıcılıkla ilgili ciddi beklentiniz varsa bu beklentileri karşılamak için bakımların yapıldığı en yoğun dönem ilkbahardır.

İlkbahar kontrollerinde amaç arıların nasıl bir kış geçirdiğini test etmek, kovanda bulunan mevcut gıda miktarını belirlemek ve gıda miktarı azsa gıda takviyesinde bulunmak ve kovanda herhangi bir hastalık olup olmadığının kontrol edilmesidir.

Mutlaka işçi arı miktarı kontrol edilmelidir. Büyük uğraş gerektiren arıcılığın eğer gerçekten püf noktalarını öğrenirseniz gerçekten arıcılık sektöründe ciddi paralar kazanabilirsiniz. Fakat unutmayın ki önünüzde ciddi bir yol var. Eğer amacınız gerçekten arıcılık mesleğine yoğunlaşmaksa kesinlikle pes etmezseniz bu yolları kolaylıkla geçebilirsiniz.

Yorumlar

Popüler Yayınlar