USB Bellek Yazmaya Karşı Korumalı Hatası Kesin Çözüm

USB Bellek Yazmaya Karşı Korumalı Hatası Ve Disk Yazma Hatası Çözümü Yazımızda Ayrıntılı Bilgi Verilmiştir: Merhaba arkadaşlar bu usb bellek yazma koruma hatası veya disk yazma hatası herkesin başını ağrıtan bir sorun olduğunu biliyorum.Bende bu sorunu ortadan kaldırmak için bazı araştırmalar yaparak sizlere faydalı olsun diye araştırdım bu sorunu ortadan kaldırmaya karar verdim.
Farklı sitelere bakıyorum çözümü burda diyor ama yorumlara bakıyorum yorumlarda ise sorun çözülmedi diye yazılar okuyorum kafama takıldı ve bu yazıyı hazırladım.
4 Adet yazımız var bunları açıklayım öncelikle 1 inci çözümü yapın baktınız olmadı sonra 2 yi deneyiniz ve vista içinde cözümü var.Gelelim enson 4 üncü yazıya bu yöntemler olmadımı 4 üncü yazımızda herşey anlatılıyor şimdi deneyelim bakalım kolay gelsin.

USB Bellek Yazmaya Karşı Korumalı Hatası Çözümü:1

Başlat;Çalıştıra gelip regedit yazıp tamam dedikten sonra;
HKEY_LOCAL_MACHINE\SYSTEM\CurrentControlSet\Contro l\StorageDevicePolicies kısmından WriteProtect i bulup sağ tıklayıp "değiştir" dedikten sonra orada çıkan değer eğer 1 ise 0 yapın.
Son olarak ControlSet001 ve ControlSet002 kısımlar içinde aynısını uygulayın.0 yapın bu kadar.
Birde usbnin yanınada lock olacak(tabi hepsinde yok) onu yukarı veya aşağı indirin sorun çözülür.

USB Bellek Yazmaya Karşı Korumalı Hatası Çözümü:2

Not: Bu işlemi yaparken USB belleğiniz bilgisayara takılı olmasın. Eğer takılıyken yaparsanız USB belleği çıkartıp tekrar takın. Yine olmazsa bilgisayarınızı yeniden başlatın olacaktır.
1- Dikkat: Bu yöntem ikinci yöntemde anlatılanların yapılmış halidir. Yani yeni bir metin belgesi açıp aşağıdaki metni sizin yerinize kopyalayıp yapıştırdık ve uzantısını da reg olarak yaptık. Dilerseniz buradan dosyayı indirerek bilgisayarınızda üzerine sağ tıklayarak çalıştırmanız yeterli. Ya da aşağıdaki yöntem ile kendinizde yapabilirsiniz.
USB yazma özelliğini açacak REG dosyasını buradan indirebilirsiniz.
2- Aşağıdaki metni olduğunu gibi boş bir not defterine (metin belgesine) kopyalayın. Dosya ismi önemli değil örnek olarak USB yazabilirsiniz ancak uzantısı önemli reg olmalı. Kayıt ettikten sonra dosya üzerinde sağ tıklayarak yönetici olarak çalıştır demeniz yeterli.

Windows Registry Editor Vers
[HKEY_LOCAL_MACHINE\SYSTEM\CurrentControlSet\Control\StorageDevicePolicies]
“WriteProtect”=dword:00000000
ion 5.00

Vista;USB Bellek Yazmaya Karşı Korumalı Hatası Çözümü:3

Vista’daki regedit isimleri farklıdır. Aşağıda verdiğim işlemi dener misiniz?
Regedit programını açın. HYKEY_LOCAL_MACHINE/SYSTEM/CurrentControlSet/Control Control sağ tık Yeni Anahtar dosyanın ismi= StorageDevicePolicies
Yeni dosyaya sol tık sağ taraftaki bölüme sağ tık Yeni seçeneği DWORD Değeri oluşturun. Bu değerin adını WriteProtection yapın. çift tık değer verisi= 0 yapın.


USB Bellek Yazmaya Karşı Korumalı Hatası Çözümü:4

1-USB belleklerin yan tarafında genellikle küçük bir anahtar olur.İşte bu anahtarın konumunu değiştirip yazma korumasını kaldırın ve tekrar deneyiniz.
2-Eğer bu işlemi yaptıktan sonra yine probleminiz çözülmedi ise endişelenmeye gerek yok.Buradan indireceğiniz şu programı çalıştırıp diskinize "LOW Format" atarak biçimlendirin.
3-Eğer problem hala çözülmedi ise bu bir virüs olabilir.Bu durumda yeni güncellenmiş bir virüs programı ile virüs taramasından geçirin. Örneğin AVG Anti-Virus Free Edition olabilir.
4-Eğer hala problem çözülmedi ise maalesef belleğiniz bozulmuş demektir değiştirmekten başka çareniz kalmıyor.

Yorumlar

Popüler Yayınlar