KALP HASTALIKLARI BİLİYORMUSUNUZ VE BELİRTİLERİ NELERMİŞ BAKALIM

Kalp göğüs kafesi içerisinde akciğerlerin üzerinde yer alan hayat merkezidir. Vücutta oksijen ve kan pompalama görevi vardır. Kalbin sorunsuz çalışması için oksijene ihtiyacı vardır. Eğer beslenen damarlarda bir sorun söz konusu olursa kalp de de ciddi sorunlar yaşanır. Kalp hastalıkları aslında oldukça geniş kapsamlı olup en çok yaşanılan çeşitleri arasında kalp kapakçıklarındaki sorunlar, kalp yapısındaki anormallikler, ritim bozuklukları ve damar tıkanıklıklarıdır.
KALP HASTALIKLARI BİLİYORMUSUNUZ VE BELİRTİLERİ NELERMİŞ BAKALIM
Genel olarak kalp hastalıkları belirtileri olarak; kalp ağrısı, nefes darlığı, yorgunluk, çarpıntı, öksürük, morarma sayılabilir. Kalp hastalıklarının belirtileri denildiği zaman en önemli ve sık görüleni kalp ağrısıdır. Kalp kası oksijen alamadığında bunu ağrı ile hissettirir. Aynı şekilde nefes darlığı da kalp hastalıklarının bir belirtisidir. Bu belli başlı sık görülen belirtiler dikkate alınmadığı takdirde sonraki aşamalar artık bayılmalara kadar gidecektir.

Sağlıksız beslenme, hareketsizlik, sigara ve stres kalp hastalıklarının oluşumunda başlıca nedenlerdir. Erken teşhis yapılmadığı takdirde ölüm oranlarının sebebi haline gelmiştir. Yağlanmış göbek kalp hastalıkları ile doğrudan ilişkilidir. Öksürük durumu hastalığa ya da sigara sebebi olarak yorumlansa da aslında kalp hastalıkları ile ilişkilidir. Kalp hastalıklarının kadını erkeği yoktur. Ancak erkek kadına göre rahatsızlıkları çok daha hızlı hisseder. Kadınlarda yorgunluk belirti iken erkeklerde bu durum göğüs ağrısı yakınmasıdır.

Yorgunluk ve Kalp Hastalıkları
Yorgunluk hissi taşıyan kişilerin mutlak surette bir kardiyoloji muayenesinden geçmesi önemli bir detaydır. Özellikle kadınlarda bu belirti çok sık görülür ve çoğu zaman da önemsenmez. Oysa bu belirti kap hastalıkları açısından ciddi boyutlar anlamını taşır. Yavaş ve sinsi ilerleyen bu hastalıkların önlenmesinde her türlü dikkat çekici detay değerlendirilmelidir.

Kalp Sağlığı İçin Riskli Dönemler
Hayata gözlerin açıldığı an kalp sıfır yaşındadır. Ancak 20 ila 30 yaş arasında kalbin en fazla yıprandığı dönemdir. Yaşanılan her türlü tecrübe, mutsuzluk, üzüntü vs. kalbi yoran etkenlerdir. Ek olarak kullanılmaya bu dönemlerde başlanan sigara da bu yorgunluğa katkı yaparak riskli hale gelinir.

1- Kalp hastalıkları erken teşhis yapılmadığında ölüme sebebiyet verir.

2- Kalp hastalıklarının ilk belirtileri, kalp ağrısı, nefes darlığı, çarpıntı, öksürük sayılabilir.

3- Kalp hastalıkları sağlıksız beslenmeyi, hareketsizliği ve sigarayı sever.

4- Kalp hastalıkları sinsi ve hızlıca ilerleyen hastalıkları zinciridir.

Kalp hastalıklarının nedenleri olarak yüksek kan yağları, ailede kalp hastalığının olması, şişmanlık, hareketsiz bir yaşantı, dengesiz beslenme, sigara sayılabilir. Kalp damar hastalıklarına bağlı olarak yaşanan ölümler son zamanlarda oran olarak hayli yükselmiştir. Kalp ve damar hastalıkları yavaş ve sinsi ilerleyen bir hastalık olup hastalığın önlenmesi adına risk faktörlerinden mümkün olduğunca uzak durmak ve kontrolleri aksatmamak en doğru adım olacaktır.

Yorumlar

Yorum Gönder

Popüler Yayınlar