Devekuşunun Özellikleri Nelerdir? Devekuşu Hakkında Bilgiler

Ana vatanı Afrika olan devekuşları kuş türlerinin içinde uçamayan ve çok büyük olan kuş türüdür. Yaklaşık olarak 60 ile 150 kilo ağırlığında olurlar. Kanatların uzunlukları açıkken 2 metre kadar uzanmaktadır.
Devekuşunun Özellikleri Nelerdir? Devekuşu Hakkında Bilgiler
Erkek devekuşların boyları 2.5 metre kadar uzarken dişi devekuşların boyu ise 2 metre kadar uzar. Devekuşların en önemli özelliklerinden biri ise çok hızlı koşabilmeleridir. Çok hızlı koşabilen devekuşların hızı saatte 90 veya 100 kilometreye kadar ulaşır. Kuş türlerin içinde arasında en büyük kuş olma özelliği yanında çok hızlı koşabilme özelliğine sahiptir.

Bacakları çıplaktır ama ayak bilekleri pullarla kaplıdır. Bu pullar devekuşların cinsiyetini belirler pembe pullu devekuşu erkeği siyah pullu devekuşu da dişidir. Devekuşların ayaklarında sadece iki parmak vardır ve buda hızlı koşmasında çok avantaj sunar. Büyük parmakta tırnak vardır küçük parmakta tırnak yoktur.

Devekuşların gözleri de çok büyüktür ve uzak mesafeleri bile çok iyi görebilirler. Devekuşların gagaları yuvarlak olup hem düz yapıda hem de geniş bir yapıdadır. Devekuşların kursakları ve safra kesesi bulunmamaktadır ve üç tane midesi vardır. Devekuşların diğer kuşlardan ayıran önemli özelliklerinden biride dışkısı ve idrarı ayrı yerlerde depolanır.

Deve Kuşların Yumurtaların Özellikleri

Devekuşların yumurtaları da diğer kuş yumurtaların içinde en büyüğüdür. Devekuşların yumurtasının ağırlığı yaklaşık olarak 1.5 kilogramdır ve bir yumurtadan 10 veya 15 kişi doyabilir. Dış kabuğu da çok sağlam olan devekuşun yumurtası 50 veya 70 kilogramlık basınçlara dayanıklıdır.

Devekuşları Ne Yerler Ve Nasıl Yaşar? 

Deve kuşları otçul hayvan olmalarına rağmen kaburgasız canlıları da yerler. Devekuşları toplu halde yaşarlar ve bazen 40 veya 50’ye kadar gruplar halinde yaşarlar. Devekuşları göç eden kuş türlerinden. Devekuşların en ilginç özelliklerinden biri korktuklarında kafalarını toprağa gömmeleridir. Kafalarını toprağa gömdüklerinde kendisinin tamamen saklandığını zannettikleri dahi bilgiler vardır.

Gruplar halinde yaşayan devekuşları çiftleşme döneminde erkek devekuşları ile kavga eder. Devekuşların bacakları da çok güçlüdür ve kızdıkları zaman tekme atarak zarar verebilirler. Devekuşları ergenliğe 2 veya 4 yaşında girer. Uzun ömürleri olan devekuşları 45 yıl yaşayabilir.

Yorumlar

Popüler Yayınlar