NANE LİMON NASIL YAPILIR? NEYE İYİ GELİR? FAYDALARI NELERDİR?

Özellikle grip ve soğuk alğınlığı gibi şikayetler için akla ilk gelen evde yapılabilecek sıcak bir nane limon kaynatmaktır. Nane limonun faydaları sadece grip ve soğuk algınlığına olmadığını belirtmek isterim. Nane limon nelere iyi gelir? bu makalemde sizlere anlatacağım. Evet değerli okuyucum az önce sadece grip ve soğuk algınlığına iyi gelmediğini yazdım ancak yaygın olarak grip ve soğuk algınlığı belirtilerini hafifletmek için kullanılan nane limonun yararlarını maddeler halinde sıralayacağım bir de evinizde nane limon nasıl yapılır? içinizi ısıtacak çayın tarifinide vereceğim.
NANE LİMON NASIL YAPILIR? NEYE İYİ GELİR? FAYDALARI NELERDİR?

Nane limon'un faydaları

Evet mide sorununuz var ise nane limon çayı içebilirsiniz. Çünkü kabızlık, ishal, mide ağrıları, mide bulantısı ve irritabl bağırsak sendromu gibi mide rahatsızlıklarına nane limon iyi gelmektedir.

Grip ve soğuk algınlığı için nane limon çayı içebilirsiniz. Çünkü içeriğinde B vitamini, potasyum ve kalsiyum gibi mineralleri barındırmakta bu nedenle soğuk algınlığı, grip ve astım hastalıkları gibi solunum yolu rahatsızlıklarının ilerlemesini önler ayrıca iyileştirme özelliğine sahiptir.

Stresi azaltmak ve zihni rahatlatmak içinde nane limon içebilirsiniz. Çünkü dolu bir zihin, stresli olduğu gibi gece uykuyada engel olmakta bu nedenle kişi uykusunu alamaz güne başlamasıda kabus gibi olur.

Nefesi kokan kişilerde nane limon çayı içebilir. Çünkü kötü nefes kokusu hem sizi hemde karşınızdaki kişileri olumsuz etkiler bu nedenle mutlaka tedavi edilmesi gerekirki yapılan bir çok araştırmada nane limon çayını düzenli ve sürekli kullanan kişilerde kötü nefes kokusunun düzeldiği görülmüştür.

Peki nane limon zayıflatırmı? sorusuda aklımıza gelmişken cevaplayalım kilo sorunu olan kişiler düzenli olarak nane limon çayını içtiğinde zayıfladığı görülmüştür. Çünkü tok tutucu özelliğinin yanı sıra iştah azaltıcıdır bu iki etken bir araya geldiğinde yeme hissi azalmakta ve vücutta zamanla kilo kaybı görülmektedir.

Evet nane limon bazı hastalıkların tedavisi için iyi bir yardımcıdır. Kas ağrıları, divertiküler bozukluklar, şişkinlik ve kronik ağrılar için içilebilir.

Nane limon çayının iyi geldiği hastalıklar ise şunlardır;

Vücutta bulunan su ve vücudun asit-baz dengesini düzenlediği gibi safra oluşumunuda teşvik etmektedir.

Kalp hastalıklarını ve kolon kanserini önleme etkisi bulunmaktadır.

Öksürük için rahatlatıcı özelliği olduğu gibi kronik boğaz enfeksiyonları için tercih edilebilir.

Nane limon çayının cilde faydası ise inanılmaz sivilce, akneleri, gözenekleri ve izleri yok etme etkisi bulunmaktadır.

Ürik asit kristallerinin erimesine, enzimlerin salgılanmasına yardımcı olduğu gibi iltihaplı eklem ve gut hastalığına iyi gelmektedir.

Burun akıntınız var ise sıcak bir nane limon çayı içebilirsiniz. Çünkü burun akıntısı için rahatlatıcı özelliğe sahiptir. Ayrıca soğuk olarak tüketmek yorgunluğu almaktadır.

Gördüğünüz gibi nane limon'nun faydaları saymakla bitmiyor şimdi sıra geldi nane limon nasıl yapılır? sorusuna evet bilmeyenler için nane limon tairifini anlatacağım buyrun.

Nane limon nasıl yapılır?

Bir adet büyük limon,
Büyükce doğranmış nane yaprağı 4 adet,
İki bardak kaynamış su,
Nane limon çayını tatlandırmak için isteğe bağlı 1 çay kaşığı kadar bal katabilirsiniz. Ayrıca tuzda katabilirsiniz.

İki bardaklık nane limon tarifinin malzemeleri bu kadar şimdi gelelim hazırlanışına.

Öncelikle bir bardak suyu kaynamaya alalım kaynayan suyun içine nana yapraklarını doğrayalım ve üzerine limonumuzu kesip suyunu ekleyelim. Daha önce kaynattığımız 2 bardak suyu da hazırlamış olduğumuz karışımın üzerine ekleyelim kaynatma işleminden sonra 20 dakika kadar demlenmesini bekleyeceğiz.

Nane limon çayımız hazır isteğe göre ister bal ekleyin ister tuz. İsteğinize göre üzerine buz ekleyerek soğuk olarakta tüketebilirsiniz tercih sizin.

Yorumlar

Popüler Yayınlar