KIŞ AYLARINDA CİLT BAKIMI NASIL YAPILIR?

Herkesin cilt yapısı farklıdır. Kiminin cilt yapısı yağlı kiminin kuru ya da karmadır. Her cilt tipine farklı bakım uygulanmalıdır. Cilt tipine uygun bakım yapabilmek için cilt yapısının doğru analiz edilmesi gerekir. Kış aylarında her cilt tipi bakım yapılmazsa zarar görür. Bu sebeple kış aylarında cilt nemli tutulmalı ve gerekli bakımlar yapılmalıdır.
KIŞ AYLARINDA CİLT BAKIMI NASIL YAPILIR?

Kış Aylarında Ciltte Görülen Sorunlar

Kışın soğuk hava nedeniyle ciltte farklı sorunlar görülür. Kışın ciltte görülen sorunlar;
•    Ciltte kurumalar,

•    Çatlamalar,

•    Dudaklarda çatlamalar,

•    Ellerde çatlamalar gibi farklı sorunlardır.

Eğer gerekli özen gösterilmezse cilt problemleri artar. Ciltte kurumaları önlemek için sürekli nemlendirmek gerekir. Nemlendirici kullanırken cilt tipine uygun ürünler seçilmelidir. Soğuk havanın etkisiyle ciltte görülen kurumalar tahrişlere ve soyulmalara sebep olur. Bu tür cilt problemleriyle karşılaşmamak için kış aylarında cildi sürekli nemli tutmak gerekir.

Evden çıkmadan önce muhakkak koruyucu kremler kullanılmalıdır. Kışın ciltte görülen en büyük problemlerden birisi de dudaklarda çatlama olmasıdır.

Dudaklarda çatlama olması sonucu dudak yapısı bozulur. Bu sebeple düzenli olarak dudak nemlendiricileri kullanılmalıdır. Bu sayede dudak çatlamalarının da önüne geçilebilir. Cildimizin kışın soğuğun etkisiyle çok etkilenen bir başka yeri de ellerdir. Ellerde de çatlamalar meydana gelir ve görüntü olarak da ellerin yapısının bozulmasına sebep olur. Bu sebeple ellerinde sürekli nemlendirilmesi gerekir.

Kış Aylarında Cilt Bakımında Kullanılacak Ürünler Nelerdir?

Soğuk havanın etkisiyle kış aylarında ciltte gerekli bakımlar yapılmazsa çeşitli sorunlar meydana gelir. Cildin nem dengesi bozulur. Bu sebeple nemlendirici ürünlerin düzenli olarak kullanılması gerekir.

Nemlendirici ürün seçimlerinde cilt tipi göz önünde bulundurularak seçim yapılmalıdır. Her cilt tipine uygun kış bakım ürünleri bulunuyor. Cilde uygun doğru ürünler kullanıldığında kış aylarında cilt problemleri görülmez.

Dudak çatlakları için dudak için uygun olan ürünler kullanılmalıdır. Yüz bakım kremlerinin dudak çatlaklarında etkisi görülmez. Eller içinde, el bakım kremleri tercih edilmelidir. Cilt bakım ve özen ister. Bakımsız ciltler zamanla çatlar ve kötü bir hal alır. Bakım yapılmayan ciltlerde problemler gittikçe artar. Bu sebeple kış aylarında cilt bakımına özen gösterilmelidir. Bu sayede her daim cilt sağlıklı ve güzel görülür.

Yorumlar

Popüler Yayınlar