MADRİD ŞEHRİNİN ÖZELLİKLERİ NELERDİR? MADRİD ŞEHRİ HAKKINDA KISA BİLGİ

İspanya’nın başkenti olan Madrid dünyanın en önemli ve en güzel şehirlerinden biridir. Kent hem tarihi hem de doğal güzellikleri açısından dünya genelinde önemli bir yere sahiptir. Metropol nüfusu 7 milyon civarında olan şehir bu özelliği ile Avrupa’nın en kalabalık beş şehrinden birisi konumundadır.
MADRİD ŞEHRİNİN ÖZELLİKLERİ NELERDİR? MADRİD ŞEHRİ HAKKINDA KISA BİLGİ
Dünyanın en büyük spor kulüplerinden biri olan Real Madrid sayesinde de adını çok fazla duyuran Madrid şehrinde gezilecek birçok tarihi yapı bulunmaktadır. Özellikle daha önceden belediye olarak da kullanılmış 1619 yılında yapılan 136 adet binadan oluşan kare şeklinde bir yapılanma oluşturan şehir meydanı buraya gelen yabancıların en çok dikkatini çeken yerler arsında gelmektedir. Bu meydan daha önceleri boğa güreşlerine, kraliyet ailesinin resmi geçit törenleri ve düğün törenleri gibi pek çok törene şahit olmuştur. Meydanı çevreleyen binanın üzerinde meydanın görülmesini sağlayan 437 adet balkon yer almaktadır. Meydan da ayrıca yine prefabrik yapıdan inşa edilen İspanyol pullarının sergilendiği müze yer almaktadır.

Madrid şehrinin yine diğer bir önemli alanı da buraya gidenlerin en çok merak ettiği o bazılarına göre korkunç bazılarına göre de ilginç kabul edilen boğa güreşlerinin yapıldığı arenaların en büyüğü olan 1929 yılında yapılan 25.000 bin kişilik arenadır. Yine bunun dışında Real Madrid stadı özellikle erkek turistlerin mutlaka görmek istediği yerler arasında yer almaktadır. Şehirde bunların dışında da görülmesi gereken birçok meydan bulunmaktadır. Ve Madrid’e gidenlerin gitmeden önce mutlaka araştırma yapıp bir sıralama yapması şehri daha çok gezebilmek için kolaylık sağlayacaktır.

İklim açısından ülkemizle benzer özellikler taşıyan şehir de yazları ortalama sıcaklık 37-38 dereceleri kışları ise eksi derecelere kadar inmektedir. Kocaman bir yemiş ağacına uzanan ayı figürü olan şehrin simgesinin en önemli yemeği ise “Boğa kuyruğu “ adı verilen yemektir.  Ve şehirde akşam yemekleri bize göre oldukça geç bir saat olan saat 22:00 civarında başlamaktadır. Sabahları kahvaltı etme kültürü ise yok denecek seviyededir.

Ülkemizin kardeş şehri de olan Madrid şehri son zamanlarda ise adını 2020 olimpiyat oyunlarına adaylığı ile duyurmuş fakat olimpiyatlara alınmamıştır.

Yorumlar

Popüler Yayınlar