KAN DOLAŞIMI BOZUKLUKLARI VE DOLAŞIM BOZUKLUĞU SEBEBİ NEDİR?

Sağlıklı bir yaşam adına kan dolaşımı büyük bir önem arz etmektedir. Bunun temel sebepleri düşünüldüğünde ise ortaya genel anlamda oldukça değerli bir takım sonuçlar çıkmaktadır. Öncelikli olarak bu noktada düşünülmesi gerekilen aşama kan dolaşımının ne kadar çok yerinde olup olmadığıdır. Çünkü kan dolaşımı sayesinde vücut içerisinde var olan hücrelerin besin ve buna bağlı olarak da besin ihtiyaçları karşılanmaktadır.
KAN DOLAŞIMI BOZUKLUKLARI VE DOLAŞIM BOZUKLUĞU SEBEBİ NEDİR?
Aynı zamanda da atık maddeler olarak isimlendirilen karbon monoksit gibi zehirli maddelerin atılmasına da oldukça yardımcı olarak karşımıza çıkar. Kan dolaşımının aktif bir şekilde meydana gelmesi sonucunda vücutta oluşabilecek herhangi bir hastalık riski en alt seviyeye inmesini sağlar. Fakat kan dolaşımında eğer ki buna nazaran bir takım sıkıntılar mevcut ise birçok hastalık durumunun meydana gelmiş olması oldukça yüksektir.

•    Kan dolaşımının düzenli olarak meydana gelme durumuna bağlı olarak hiçbir şekilde hastalık riskinin oluşması yoktur ve kişi sağlıklı olur.

•    Kan dolaşımında eğer ki bir takım sıkıntılar meydana geliyor ise bu durum kişiyi oldukça olumsuz bir şekilde etkiler.

•    Kan dolaşımı sayesinde beden içerisinde mevcut olarak bulunan zararlı atık maddeler bu sayede vücut içerisinden uzaklaşmış olmaktadır.

•    Kişinin sağlıklı bir yaşam sürmesi adına kan dolaşımını destekleyecek oranda tedbirler almalı ve buna uymalıdır.

•    Gün içerisinde spor yapan, aşırı sigara tüketmeyen ve yağlı yiyecekler uzak duran bir insan kan dolaşımının iyi bir şekilde gerçekleşmesi adına gün içerisinde önemli adımlar atıyor demektir.

Kan Dolaşımı Bozukluğu Belirtileri

Kan dolaşımında bir takım aksaklık durumlarının meydana gelmesine bağlı olarak kişi açısından da sıkıntılar oluşmaktadır. Örneğin kişi de bir takım bacak ağrıları görülebilir. Bu durum genellikle kişide topallama şeklinde beliren bir belirti ile kendisini göstermektedir. Yine aynı şekilde kollarda ve bacaklarda bir takım ağrılar oluşur.

Bu ağrılar kişi de bedensel ve kol koordinasyonlarda yavaşlamaya neden olur ve kişi uyuma sorunları ile karşı karşıya kalır. Çünkü aşırı derecede şiddetli bir uyuşma durumu ortaya çıkmaktadır. El ve ayak üşümesinde yeterli bir kan dolaşımı durumu meydana gelmediği için kişi üşüyebilir. Böyle anlarda nabız düşmesi de beraberinde görülmektedir.

Kan Dolaşımı Bozukluğunun Nedenleri Nelerdir?

Kan dolaşımı bozukluğunun meydana gelmesinin genel nedenleri incelendiğinde ise karşımıza oldukça önemli bir takım sonuçlar çıkmaktadır. Damar sertleşmesi sonucunda bu durum meydana gelmektedir. Kan damarlarının sertleşmesi ile birlikte vücuda pompalanması gerekilen kan zorlanmakta ve kan damarlara ulaşmakta yoğun bir şekilde güçlük çekmektedir. Bu güçlük neticesinde ise kişi kan dolaşımının meydana getirmiş olduğu bir takım aksaklıklar ile karşı karşıya kalma olasılığı çok yüksektir. Kan dolaşımının düzenli olması sağlık açısından oldukça önemlidir ve değerlidir.

Yorumlar

  1. Hocam bende dolaşım bozukluğundan şüpheleniyorum.Elim ve ayaklarım hep soğuk ve mor,kollarımda ve bacaklarımda ki kan dolaşımını bazen hissedebiliyorum belli bir noktada atıyor ve yüzümde cildimde değişiklik oluyo normalde güzel bi yüze sahibim ama bazen cildim değişiyo ne yapmam lazım ?

    YanıtlaSil
  2. Hocam bu soruların kesin cevabını doktora giderek öğrenebilirsin ihmal etme kesinlikle doktora gidip muane ol derim.

    YanıtlaSil

Yorum Gönder

Popüler Yayınlar