Cildi Genç Tutan Besinler, Gıdalar, Yiyecekler

Cildi genç tutan besinler, yaşlanmayı geciktirici etkilerinden dolayı son yıllarda en çok ilgi gören besin grupları arasında yer alır. Özellikler kimyasal ürün kullanmak istemeyen kişiler için iyi bir alternatif oluşturur.
Cildi Genç Tutan Besinler, Gıdalar, Yiyecekler
Cildi genç tutan besinlerin başında sebze ve meyve grupları yer alır. Meyvelerin cilt üzerinde canlandırıcı ve yenileyici özelliği bulunmaktadır. Meyve ve sebzelerle ile yapılan detoks ve pleengler kimyasal ürünlerden çok daha yarar sağladığı gibi vücuda da çeşitli faydaları bulunur.

Sebze ve Meyvelerin Cilde Faydaları 

Sebze ve meyveler cilt yüzeyinde oluşan kuruluk hissinin önlenmesini ve cildin nemlenmesini sağlar.

Yeşil yapraklı sebze ve meyveler antioksidan özelliği nedeni ile gençleştirici etki yaratırlar.

Sebze ve meyvelerin içerisinde bulunan vitamin ve yararlı yağlar hücre yenilenmesini sağlayarak cilt yüzeyini gençleştirirler.

Yeşil yapraklı sebze ve meyveler ile hazırlanan detokslar suları vücutta bulunan toksinlerin atılmasını sağlar.

Cilt Yüzeyinde Gençleştirici Etkisi Olan Besinler, 

Cildi genç tutan meyveler arasında, avokado, kiraz, elma, üzüm, kurutulmuş meyveler yer alır.

Özellikle avokado son yıllarda gençlik iksiri olarak görülen bir meyvedir. İçerisinde bulunan yoğun antioksidan içeriği nedeni ile yaşlanma geciktirici etkisi bulunur. Renkli meyveler cilt yüzeyinin parlamasına ve daha ışıltılı görünmesini sağlar.

Cildi genç tutan sebzeler arasında, yeşil yapraklı sebze grupları yoğun antioksidan özelliği nedeni ile yaşlanmaya sebep olan toksinlerin atılmasını sağlar. Özellikle ıspanak ile hazırlanan detoks suları vücudun ve cildin yenilenmesi sağlar.

Cildi genç tutan besin grupları arasında, protein grupları cilt tabakasında bulunan lif ve kolajen yapının güçlenmesini sağlayarak bağ dokularını onarır. Cilt sağlığı için en önemli besin gruplarından biri baldır. Bal yenildiğinde cilt yüzeyindeki hücre dokuları yenilenir ve gençleşir. Bal güçlü bir antioksidandır. Ayrıca bal cilt bölgesine maske şeklinde uygulanarak cilt yüzeyinin parlamasını ve nemlenmesini sağlar.

Cilt İçin En Önemli Kaynak Sudur 

Vücudumuzun yaklaşık olarak %60’lık kısmı sudan oluşmaktadır. Cildin nemlenmesi ve genç kalması için suya ihtiyacı vardır. Cildimizdeki su miktarını artırmak için günlük sekiz bardak su tüketilmelidir.

Yorumlar

Popüler Yayınlar