Ayak bileği burkulması belirtileri ve tedavisi nasıl yapılır

Günümüzde ayak bileği burkulması özellikle sporcular ve yüksek topuklu ayakkabılar giyen kadınlarda ortaya çıkan durumdur.
Ayak bileği burkulması belirtileri ve tedavisi
Genelde yüksek topuk giyen kadınlarda görülür nedenide yüksek topuk giyilmesidir. Bir çok neden burkulmalara yol açar morarma, ağrı ve şişme en belirgin belirtilerdir.

Ayak bileği burkulması nedenleri, belirtileri ve tedavisi

Ayak burkulması bazende yürürken yere dikkatli basılmadığında ortaya çıkabilir yani bir çok neden burkulmalara yol açabilir. Eğer ayak bileği burkulması kronikse mutlaka doktora gidilmeli uzmanlardan yardım alınmalıdır.

Ayak burkulması belirtileri

Burkulan ayakta başlıca belirti ağrıdır. Örneğin ayak dengesiz ve yan basıldığında bilek burkulur yere basamaz ve ağrı oluşur. Zedelenmeye bağlı şişme ve morlukda görülebilir.

Ayak bileği burkulması nasıl tedavi edilmeli

Uzun süreli geçmeyen ağrılı burkulmalarda mutlaka doktora gidilmelidir çünkü sizin yapacağınız bir şey yok burkulma esnasında çıkık ve kırılmalarda olmuş olabilir bunu anlamak içinde doktor şart.

Kısa süreli burkulmalar fazla ağrı göstermez kısa süre içinde ağrı azalır ve geçer. Doktora gittiniz ve tedavi oldunuz şimdi daha dikkatli olmalısınız eğer burkulan ayak bileği tekrar burkulursa kronikleşebilir.

Burkulan yere ilk önce buz kompresi yapularak şişme engellenebilir. Zeytin ezilerek sarılabilir. Dediğim gibi doktora gidilmesinde fayda vardır.

Yorumlar

Popüler Yayınlar