Sarıca Arılarının Özellikleri Nelerdir?

Yeryüzünde birçok arı yaşamını sürdürmektedir. Birçok farklı türleri olan arının, en çok bilinen ve adeta hem zehri hem de zararıyla ünlü olan sarıca arılarıdır. Sarıca arıları, adını sahip olduğu sarı renkten almıştır. Adından da anlaşıldığı gibi sarıca arılarının rengi sarı renginin tonlarındadır.
Sarıca Arılarının Özellikleri Nelerdir?
Siyah çizgileri olan sarıca arıları, enerji ihtiyaçlarını nektardan karşılamaktadır. Nektar ihtiyaçlarını karşılamak için de kovan içerisine girerek bal tüketmektedirler. Çünkü sarıca arılar nektar ihtiyaçlarını doğada direk nektar toplayarak giderecek kadar kabiliyetli değildirler.
Sarıca arıları zaman zaman protein ihtiyacı duymaktadırlar.

Protein ihtiyaçlarını ancak etle karşılayabilirler. Fakat et ihtiyaçlarını karşılamak için herhangi bir canlıya saldırdıkları doğada görülmemektedir. Sadece sarıca arıları kovanlardaki larvaları yiyerek protein tüketimi yaparlar. Aynı zamanda sarıca arıları, doğada çürümüş olan etlerle de beslenebilmektedir. Boyutları ortalama olarak bal arıları kadar olsa da bal arılarından farklı olarak sarıca arıları, su içmek istediklerinde bulundukları suya direk konarak su içerler.

Sarıca Arılarının Fiziksel Özellikleri

Sarıca arıları, boyut olarak bal arısının boylarında yani 13 mm ile 6 santimetre arasında olmaktadır. Adından da anlaşılabileceği gibi vücutlarında yoğun bir sarı renk vardır. Sarı renge ek olarak vücutlarındaki siyah belirgin çizgileri ve noktaları görmek mümkündür. Küçük olsalar da heybetli görünen sarıca arıları, yapı olarak agresif değillerdir. Bu nedenle de çiçek üzerinde beslenirken rahatlıkla yakından gözlemlenebilmektedirler.

Oldukça renkli ve farklı bir vücut görünümüne sahip olan sarıca arılarının ön kanatlarının olduğu yerin dış bölümünde dalgayı andıran şekiller bulunmaktadır. Erkek sarıca arıları, dişi sarıca arılarına göre daha küçük vücuda sahiptirler. Gündüz dişi sarıca arılar için rekabet eden erkek sarıca arılar, gece ise toplu olarak tüneklerde yaşamaktadır.

Sarıca Arıları Nerede Yaşar?

Sarıca arıları genellikle kırsal bölgeleri, çayırlık ve dağlık alanları, kum birikintilerini, bahçeli ve bol ağaçlı olan yerleri sevmektedirler. Yeryüzünde genellikle sıcak bölgelerde yaşamayı seven sarıca arılarına en fazla Kuzey Amerika ve Kanada güneyinde rastlanmaktadır.

Avrupa’da görülen sarıca arılarına göre Kuzey Amerika sarıca arıları daha küçük boyutlardadır. Kuzey Amerika’da genellikle bokböceği avlayarak beslenme ihtiyacını gideren sarıca arıları bu bölgede sarı ve siyah çizgili görülmektedir. Aynı zamanda bu tür sarıca arılarının vücutlarındaki tüy oranı daha azdır.

Yorumlar

Popüler Yayınlar