DOĞAL YOLLARLA HIZLI SAÇ UZATMA YÖNTEMLERİ BAYAN VE ERKEK

Uzun, güzel, sağlıkla ışıldayan saçlar ister kadın ister erkek olsun herkesin hayalidir. Ama özellikle kadınlar kendilerini bakımlı ve güzel gördüklerinde bu ruh halllerinede de yansır ve bu durum onları daha özgüvenli, daha neşeli yapar.

Güzellik bir bütündür, güzel bir cilt, güzel bir yüz, güzel saçlar bu bütünün en önemli parçalarıdır. Fakat günümüzde hava kirliliği, stresli yaşam, yetersiz beslenme, kullanılan kimyasal saç ürünleri gibi sebeplerden ötürü saçlarımız krılır ve hassaslaşır. Saçlarınızı bu olumsuz etkilerden korumak, sağlıklı görünmesini ve saçların hızlı uzamasını sağlamak için bazı yollara başvurmak mümkündür.
DOĞAL YOLLARLA HIZLI SAÇ UZATMA YÖNTEMLERİ
Bu önerileri düzenli uygulayarak doğal yollarla hızlı bir şekilde, uzun sağlıklı saçlara sahip olabiliriz.

Ama unutulmaması gereken hiç bir yöntemin bir kez uygulayarak sonuç vermeyeceğidir.

Hızlı saç uzatma yöntemleri

-    Zeytinyağı, jojoba yağı, Hindistan cevizi yağı gibi yağları da bakım sürecine dahil edebilirsiniz. Tavsiyemiz üç damla lavanta yağı, üç damla biberiye yağı, jojoba yağı ve ikişer damla sedir ağacı yağı ile kekik yağını kısık ateşte ısıtarak elde edilen bu ılık yağı saçınıza güzelce masaj yaparak yedirin, bu yağlar hem saçların hızla uzamasına hem de parlak, bakımlı saçlara sahib olmanıza sebep olur.

-    Yumurta akı geçmişten günümüze kadınların saç bakımında uyguladığı bir numaralı çarelerden biridir. Saçlara uygulanan yumurtanın akını uygulamak, normalden on kat daha sağlıklı saçlara kavuşmanıza neden olacaktır. Bunun için yumurta akını saçınıza masaj yaparak uygulayayıp, streç filmle sarıp bir kaç saat beklemek yeterlidir. İsterseniz yumurta akını, ılık zeytinyağı ile karıştırarak daha verimli sonuçlar elde edebilirsiniz.

-    Su metabolizmayı hızlandıran ve vücuttan toksinleri atılmasını sağlayan müthiş bir içecektir. Günde en az sekiz bardak yani 1,5-2 litre su içmek vücuda iyi gelmekle birlikte saçları da daha güçlü kılıp daha çabuk uzamasını sağlar. Düzenli su içmek ayrıca saçı içten dışa nemlendirerek, saçlarınızın kolay kırılmasını ve kopmasını engeller.

-    Saçlarınızı sabah akşam düzenli taramakda baştaki kan akışını hızlandırıp saç diplerini besler, bu sayede saçlar daha çabuk uzar. Yalnız burada dikkat etmeniz gereken saçları ıslakken fırçayla taramamaktır. Fırça ile saç taramak saçların yıpranıp ve kırılmasına neden olur. Bunun yerine geniş dişli tarakla saçınızı tarayabilirisiniz.

-    Saçları fön makinesiyle kurutmakta saçların güçsüzleşmesine ve nemini kaybederek kırılmasına neden olmaktadır.  Saç kurutma makinesi yerine havlu kullanmak bu anlamda çok daha iyi olabilir. Veya saç kurutma makinesinin ayarını soğuk veya ılık seviyede tutup saçın hafif ıslaklığını alacak şekilde kurutabilirsiniz. Ayrıca saç düzleştiriciler, fön makineleri de aynı şekilde saç tellerini yıpratmaktadır.

-    Saçların uzaması için en önemli hususlardan biri de beslenmeye dikkat etmektir. Protein yönünden zengin yiyecekleri bolca tüketmek hem saçlarınızın cinsinin kalitesi artırır hem de hızlı uzamasını sağlar. Abur cubur olarak adlandırılan gıdalar yerine taze sebze, meyve, balık ve yumurta tüketmek saçlarınızı besleyerek harika görünmelerine ve uzamalarına neden olacaktır.

-    Vücudunuzda herhangi bir vitamin eksikliği varsa, bu durum saçlarınızın kuru ve yıpranmış gözükmesine nedn olur. Bunun için vitamin almak, özellikle biotin hapı almak uzun ve kalın saçlar anlamına gelir. Saçlarına doğal bir vitamin deposu uygulamak isteyenler, patates haşladıktan sonra suyunu dökmeyip ve bu suyu yıkandıktan sonra durulama suyu olarak kullanarak bunu sağlayabilirsiniz.

-    Uzun saçlara sahip olmak için yapmanız gereken bir diğer şeyde saçları ve saç derisini sağlıklı tutmaktan geçmektedir. Bunun için haftada bir saçlarınızı bolca, kimyasal madde içermeyen doğal bir ürünle kremlemek bunun için çok önemlidir. Bu şekilde kremlenen saçlar ipek gibi yumuşak ve harika gözükür.

-    Elma sirkesi yine saç uzatan diğer bir yöntem olarak karşımıza çıkmaktadır. Yapılması gereken saçlarınızı yıkadıktan sonra durulama suyuna birkaç damla elma sirkesi eklemek. Bu uygulama saç köklerini besler ve saçınızın hızla uzamasını sağlar. Kokıusundan rahatsız olanlar bu suya portakal yağı, gül yağı vb. yağlar ekleyerek, sirke kokusunu bir nebze bastırabilirler.

-    Son olarak yine evimizde bulunan soğanı kullanarak saçlarımızın hızlı uzamasını sağlayabiliriz. Bunun için soğanı haşlayın ve soğuduğunda saçınıza bu suyu uygulayın, böylece parlak, bakımlı saçlarınız olacaktır. Soğanın kokusundan endişe edenler dilerlerse hafta sonu uygulayarak bu çözüm yöntemine başvurabilirler.

Yorumlar

Popüler Yayınlar