ISIRGAN OTUNUN FAYDALARI NELERDİR?

Isırgan; Doğada yetişen şifalı bitkilerden birtanesi evet birazdan anlatacağımız faydaları okuduğunuzda gözlerinize inanamayacaksınız. İki çeşit ısırgan otu vardır küçük ve büyük olarak ikiye ayrılmaktadır. Bir çok kişi ısırgan otuna dokunulduğunda kaşıntı yapar bilmeyen kişiler varsa bu ota çıplak elle temas etmesin.
Isırgan Otunun Faydaları
Yaprakları ve saplarındaki kabartı ve kaşıntı yapan madde dokunulan bölgede anında kabartı başlayarak kaşınamda eşlik eder.

Isırgan otu hangi hastalıklara iyi gelir?

-Mantar zehirlenmesi ülkemizde oldukca yaygın olduğu için ısırgan otu devreye girerek zehirlenmelere iyi gelmektedir. Mantardan zehirlenen kişiye ısırgan otunu kaynatarak içirilmesi iyi gelecektir.

Bitti mi? bitmedi daha yeni başladık:=))

-Felç geçiren kişinin felçli bölgelerine ısırgan otu kamçılamak iyi gelir ayrıca romatizmala da aynı şekilde kullanılır.

Kanser için ısırgan tohumunu 10 gram hünnap veya kitre şerbetine katılır ve eklemiş olduğunuz şerbet yutulur bu şekilde devam edildiği taktirde kanseri iyileştirdiği söylenmekte ayrıca bu şekilde kullanım şişliklere de iyi gelmektedir.

- Yemeği yapılarak yendiğinde göğsü yumuşatır, karaçiğer ve midedeki ahlatı temizlemektedir.

-Koyun sütü, kereviz tohumu ve ısırgan tohumu bu üçü karıştırılarak yenir bu karışım şehveti artırır.

-Verem hastalığı için etkilidir. Verem çeşitlerinin genelimde iyileştirme etkisi oldukca yüksektir.
-Boğaz ağrılarına iyi gelmektedir.
-Köpek ısırılan kişinin köpeğin dişinin geçtiği yere ısırgan otu yaprağını yakı gibi sarmak iyi gelecektir.
-Yaraların hızlı iyileşmesi ve yaranın kapanması için yaprağını sarabilirsiniz.
-Burun kanamalarını durdurmaktadır.
-Vücutta biriken yabancı maddelerin dışarı atılmasına yardımcı olur.Evet ısırgan otunun faydalarını saymış olduk fakat nasıl kullanıldığını bilmeden kesinlikle denememelisiniz ilk önce doktora gidilmelidir.

Yorumlar

Popüler Yayınlar