Hız Sabitleyici (Cruise Control) Nedir ve Nasıl Çalışır

Bu Konumuzda Hız Sabitleyici Hakkında Bilgiler Yer Almaktadır.
Hız Sabitleyici (Cruise Control) Nedir:Uzun yolculuklarda sürücüye büyük bir kolaylık ve sürüş keyfi sağlayan sistemdir. Hız Sabitleyici sistem (CC) sürücüde daha az stres ve yorgunluk sağladığı gibi yakıt tasarrufu konusunda da büyük avantaj sağlamaktadır. Özellikle otoyollarda ve anayollarda %252e yakın yakıt tasarrufu sağlayabilir. 1990’lı yılların başlarında sadece lüks sınıf araçlarda kullanılırken günümüzde artık bütün araç modellerinde uygulanabilmektedir. Cruise Control, manuel veya otomatik vites fark etmeksizin her araca uygulanabilir.
Hız Sabitleyici (Cruise Control) Nasıl Çalışır ,Hız Sabitleyici (Cruise Control) nedir yararları zararları nelerdir,Araçlara sonradan Hız Sabitleyici takılabilir mi Yakıt Tüketimine etkisi var mıdır
ACC - Cruise Control, Hız Sabitleme Sistemi
Hız Sabitleme sistemi yeni bir sistem değil ve tüm XK modellerinde standart olarak sunuluyor. Bu sistemin amacı, sizlerin de bildiği gibi, sürücünün istediği bir hızda sistemi devreye sokması ve aracın o hızda sabit kalması. Fren pedalına dokunulduğu an sistem devre dışı kalıyor.
Ayarlanabilir hız sabitleme sistemi (ACC) ise Jaguar'ın geliştirdiği ve XK modellerinde opsiyonel olarak sunduğu bir sistem. ACC, önde giden yavaş otomobilleri veya sizin şeridinize geçerek önünüze gelen araçları fark edebiliyor. ACC sistemi böyle bir durumda devreye giriyor ve öndeki araçla aranızdaki mesafenin güvenlik sınırları dahilinde kalması için sizin hızınızı yeniden ayarlıyor.
Bunlar olurken sürücünün birşey yapmasına gerek kalmıyor, sistem herşeyi otomatik hallediyor, sürücü sadece olanları izliyor. Ayrıca ACC sistemi önde sıkışan trafiği de algılayarak sürücüsünü sesli olarak uyarma yeteneğine de sahip.
İyi Günler Dileğiyle Lütfen Yorum Eklemeyi Unutmayınız Fikirlerinizi Bizimle Paylaşınız Saygılar Bilgi Dünyası.

Yorumlar

Yorum Gönder

Popüler Yayınlar