DOĞUMDAN SONRA DİYETE NE ZAMAN BAŞLANMALIDIR?

Doğumdan sonra alınan kiloların verilme aşaması anne için zorlu bir süreçtir. Bu süreçte hem görüntü açısından hem psikolojik açıdan sıkıntılı bir dönem yaşanır. Hamilelik dönemini en fazla 12 kg alarak tamamlamış bir anne dengeli bir beslenme ve anne sütü vermeyle birlikte eski haline geri dönüşü kolaylıkla sağlar. Ancak çok daha fazla kilo alınmışsa bu süre dolayısıyla çok daha uzundur. Emzirmek anne adayına kilo verdirir.
DOĞUMDAN SONRA DİYETE NE ZAMAN BAŞLANMALIDIR?
Sütün arttırdığına inanılan şekerli ve yağlı ve besinleri tüketen bir anne ise aksine süt verirken kilo almaya başlar. 6.aya kadar anne adayına herhangi bir diyet önerilmez. 6.aydan itibaren hafif yürüyüş tarzında sporlar ve dengeli beslenme listesi önerilir. Bu esnada en önemli şey su tüketimidir. Bol su tüketmek hem sütü arttırır hem de kilo kaybında etkili olur.

Doğum Sonrası Diyet

Bebek için ilk 6 ay anne sütü alımı çok önemlidir. Bu sebeple bu dönemde ciddi diyetler anne adayı için yanlıştır. 6 aydan sonra düzenli bir beslenme programı uygulayan anne adayında da kilo verme dönemi başlar. Emzirme de devam ettiği için kilo vermede etkisi vardır.

1- Anne adayına kilo vermede etkili adım emzirmektir.

2- Doğumdan sonra kiloların verilme çabası zorlu bir süreçtir.

3- Dengeli beslenme anne adayına kilo verdirmeye yeterlidir.

4- Öğün atlamak kilo verilmede olumsuz bir yaklaşım olup, hafif yürüyüşlerle destek sağlanmalıdır.

Doğum Sonrasında Egzersiz

Doğum sonrasında karın kaslarının eski halini alması için ufak egzersizlerle başlangıç yapmak her zaman için doğru olandır. Egzersizler kadın vücudunun düzelmesinin de yardımcıdır. Ağır egzersizler yerine hafif çapta hareketler her zaman için önerilendir.

Doğum sonrası ilk haftada anne adayından yaklaşık 6 kilo gider. Bu bebek ve vücuttaki su ağırlığı olduğundan bu durum son derece hızlı gelişir. Sonrasında eğer beslenme dengeli ise kilo verme işlemi devam eder. Lohusalık dönemi içerisinde dahil olmak üzere bir anne adayı kendine en fazla 1 sene zaman ayırmalıdır. Öğün atlamakla kilo vermek arasında bağlantı sıfırdır. Aksine atlanılan öğünlerle açlık hissi çok daha artacak bu sefer doyma söz konusu olmayacaktır.

Bilinçli kilo tüketimi her zaman için çok daha kontrollü ilerleme sağlatır. Bu dönemde önemli olan tek nokta emzirme devam ediyorsa şok diyetlerden uzak durulmalıdır.

Yorumlar

Popüler Yayınlar