ÇOK (FAZLA) UYUMAK ZARARLI MI?

Günümüzde birçok insan uyku problemleri ile karşı karşıya kalmaktadır. Bu uyku problemleri oldukça önemli bir sağlık sorunudur. Çünkü uyku gün içerisinde vücudunun koordinasyon  hareketlerinin meydana gelmesini sağlayan ve bu aşamada da oldukça önemli bir faktördür. Uyku sorununun düzenli bir şekilde meydana gelmesi ile birlikte bu duruma bağlı olarak bir takım sağlık sorunlarının da beraberinde ortaya çıkması çok yüksektir.
ÇOK (FAZLA) UYUMAK ZARARLI MI?
Kişide bir takım depresyon sorunlarından tutalım biyolojik bir takım hastalıklara varana kadar sorunlar meydana gelmektedir. Fazla uyku durumunun meydana gelmesi ile birlikte ortaya depresyon olarak ifade edilen sağlık sorunları çıkmaktadır.

Fazla Uyku Depresif Yapar

Yapılan bir takım bilimsel araştırmalar sonucunda elde edilen bilgiler incelendiğinde ise oldukça anlamlı bir takım sonuç durumları meydana gelmektedir. Bu sonuçlar incelendiğinde ise fazla uyumak vücutta meydana gelen bir takım düzenin de yerle bir olması anlamını taşır. Fazla uyuyan insanların depresyona girme oranı fazla uyumayan bir insana oranla daha yüksektir.

Çünkü kişi fazla uyuyunca beyninde gün içerisinde salgılanması gereken oksitosin seviyesi en alt seviyelere düşer ve kişi uyandıktan sonra da bilinmeyen bir takım sebeplerinden ötürü kendisini huzursuz ve mutsuz hisseder. Zaman içerisinde de bu kişiye depresyona girmesine neden olur.

Fazla Uyuyan İnsanların Beyin Aktiviteleri Düşüktür

Fazla uyuyan insanların günün bir büyük bölümünü beyinsel aktivasyonlarının düşük olarak devam etmelerine neden olmaktadır. Beyin gün içerisinde ne kadar çok pasif bir şekilde olursa o kadar çok düşünme ve bir şeyler üretme kapasitesinde azalma durumları meydana gelir. Bu duruma bağlı olarak ise unutkanlık gibi durumlar sonucunda bir takım belirtiler de meydana gelir. Bu yüzden fazla uyumamak oldukça önemlidir.

Fazla uyumayan ise hem gün içerisinde gerçekleştirmesi gereken işlerini daha hızlı ve pratik yaparak beyinsel anlamda sürekli düşünce halindedir. Aktivite durumlarını her daim korur fakat bu duruma nazaran sürekli olarak aktif bir beyinsel hareket durumu ile karşı karşıya kalmayan insanların beyin içerisinde mevcut olarak bulunan bir takım hücrelere de zarar gelmesine neden olabileceği unutulmamalıdır.

Yorumlar

Popüler Yayınlar