3D TV ALIRKEN NELERE DİKKAT ETMELİYİZ?

Son dönemlerde gelişen teknolojinin meyvelerinden birisi de 3D televizyon ürünleri olmaktadır. Öyle ki; birçok teknoloji mağazasının vitrinlerinde boy - boy farklı özelliklerdeki 3D televizyonlar adeta mağazaların vitrinlerini süslemektedir. Bu nedenle de televizyon izlemek bir keyif haline gelen birçok tüketici 3D televizyon modellerine yönelirken aynı zamanda 3D televizyon alımında dikkat edilmesi gerekenleri de araştırmaktadır.
3D TV ALIRKEN NELERE DİKKAT ETMELİYİZ?
Çünkü televizyon bir elektronik üründür. Sürekli kendisini geliştiren elektronik ürünler arasında insanlar kararsız kalırken aynı zamanda hem bütçeye uygun hem de gelişmişliğe uygun teknolojik bir ürün almayı tercih etmektedir. Ayrıca fiyat bazında karşılaştırma yapılır ise televizyon alanında üretilen sayısız TV modeli arasında fiyatları en yüksek olan modeller 3D TV modelleri olmaktadır.  Bu bağlamda da 3D TV alırken dikkat edilecek hususlar önem kazanmaktadır.

Gözlük Seçimi Yapılmalı

3D TV modelleri aynı zamanda 3D gözlükler ile izlenebilen televizyonlardır. 3D televizyonlar için aktif ve pasif gözlükler olmak üzere iki farklı gözlük tipi üretilmektedir. Pasif gözlükler; fiyat olarak uygun olan polarize özellikli 3D gözlük ürünleridir. Aktif gözlükler ise fiyat olarak pahalı ve bataryalı 3D gözlük modelleridir.

Pasif gözlüklere göre daha pahalı olmasına rağmen daha kaliteli ve kullanışlı olan 3D aktif gözlükler, televizyon ile arasında bir sinyal bağı kurarak senkronizasyon yapmaktadır. 3D televizyon alımında gözlük seçimi dikkat edilmesi gereken hususlardan birisi olmaktadır. Kullanıcı mutlaka her iki gözlüğü de farklı açılardan deneyerek kendisi için en net ve kullanışlı olan gözlük yönünde seçimini yapmalıdır.

Görüntü Kalitesi ve Ekran Özelliği

Televizyon seçiminde dikkat edilmesi gereken noktalardan birisi de görüntüyü yakından etkileyen ekran büyüklüğü olmaktadır. 3D televizyonlarda ekran ne kadar büyük olur ise görüntü kalitesi de o kadar yüksek olmaktadır. Bu nedenle de 3D televizyonlar için görüntü kalitesi açısından en uygun ekran boyutları 55 inç ve üstü olmaktadır. Görüntü kalitesinden sonra bir diğer husus ise 3D televizyonun plazma ya da LCD ekran seçimidir.

Genel olarak plazma ve LCD ekran arasında belirgin farklılıklar bulunmamakla birlikte sadece plazma ekranların LCD ekranlara göre parazit yapma oranı son derece düşük olmaktadır. Ancak buna rağmen plazma ekranlar daha kaba olmakla birlikte enerji tüketimini de LCD ekranlara göre daha fazla olmaktadır.

Yorumlar

Popüler Yayınlar