Unicef'in amaçları ve faaliyetleri kısaca nelerdir

Bir çok sivil toplum örgütü vardır unicef de 1954 yılında Birleşmiş Milletler Genel Kurulunda alınan kararla kurulmuştur.
Unicef'in
Kurulma amacı tüm dünyadaki çocukların haklarını savunmak ve eğitim, çocukların ihtiyacını karşılamak gibi daha bir çok işler yapmaktadır. Kısaca Unicef'in amacı çıcukların haklarını korumak diyebiliriz.

Unicef'in amaçları ve faaliyetleri kısaca nelerdir

Dünya çocuklarının daha güvenli ve rahat yaşam sürmesi için kurulan çocuk haklarını savunan bir kurumdur. Bu kurumun en büyük özelliği ise ayrım yapmadan bütün çocukların haklarını savunmasıdır.

Çocuklar yetişkinlere göre korumasız ve istismara açıktır değilmi aslında Unicef gibi kurumlar dünyada yaygın olması gerekir. Çünkü ağaç yaşken eğilir bütün dünya insanları bilinçlenirse kimsesiz ve bakıma muhtaç çocuklar daha güvenli bir yaşama sahip olabilirler.

Unucef'in için öncelik savaş bölgeleri, savaş madurları, yoksul ülkeler, doğal afete maruz kalan ülkeler, engelliler ve bunlar gibi madur ve ihtiyaç duyulan bölgelerdeki çocuklara öncelik tanımaktadır.

Tabi doğru olanda bu dur. Çünkü ihtiyaç sahibi olmayan ülkeler deki çocuklara yardım edilirse Unicef 'in kurulmasının hiç bir anlamı olmaz değilmi.

Unicef'in temel amaçlarını özetleyelim

Bütün dünyada çocuk haklarını korumak e bu hakların savunuculuğunu yapmak.

Çocuk haklarını dünyaya tanıtarak, dünya milletlerinde bu konuda bir bilinç oluşturmak.

Çocukların temel gereksinim ihtiyaçlarını karşılamak ve yardımcı olmak.

Çocukların potansiyellerini ortaya çıkarmak, bu potansiyeli gerçekleştirmek ve çocuklara çeşitli fırsatlar yaratmak.

Kısaca sizlere Unicef'in amaçları ve faliyetlerinden bahsettik aslında yazılacak çok şey var bu tür kurumlar dünyada çok az insanların bilinçlenmesi için bir çok faliyet gösteren bu kurum çocuk haklarını korumanın yanısıra onlara eğitim ve çeşitli fırsatlar sunmaktadır. Bir amaçlarıda tüm dünyada yaşayan bütün insanları bilinçlendirmektir eğer insanlar bilinçlenirse çocukları korumak ve haklarını savunmak kolay hale gelir.

Yorumlar

Popüler Yayınlar