ADAÇAYININ FAYDALARI NELERDİR? ADAÇAYI NEYE İYİ GELİR?

Adaçayı, günümüzde kullanımı gittikçe yaygınlaşan şifalı bir bitkidir. Akdeniz iklimden uyumlu bir bitki olduğundan genellikle Akdeniz ikliminin etkili olduğu bölgelerde yetişmektedir.
ADAÇAYININ FAYDALARI NELERDİR? ADAÇAYI NEYE İYİ GELİR?
Tarihte de çok sık kullanılan bir şifalı bitkidir. Çoğalması da çok kolaydır. Tohumlarını döktüğü yerlerden kendi kendine çoğalabilen bir bitkidir. Yaz aylarında çiçek açan bir bitkidir. Bir çok hastalıkta tedavi edici özelliği vardır. Bitkinin içimi de oldukça rahattır. Hoş bir tadı vardır

Ada Çayının Bilinen Faydaları

Adaçayı birçok hastalıkta tedavi etmeye yardımcı bir şifalı bitkidir. En çok bilinen faydası,

•    Depresyon tedavilerinde yardımcı olmasıdır.

•    Depresyon veya aşırı stres altındaki kişilerde sakinleşme de etkilidir.

•    Mutluluk hormonunun daha fazla salgılanmasına etki eder.

•    Gribal enfeksiyonlarda ve boğaz enfeksiyonlarında hastalığın etkisini azaltmada yardımcı olur.

•    Ağız yarası ve diş çürümesini önler.

•    Depresyon etkisini azalttığından motivasyonu da arttırır.

•    Özellikle şeker hastalarında şeker seviyesini dengeler. Kadınlarda adet sancısının azalmasında yardımcı olur.

•    Sindirim sistemini düzenler.

•     Vücuttaki toksinlerin atılmasına yardımcı olur.

•    Adaçayının belirtildiği gibi bir çok sorunda etkili olduğu bilinmektedir. Rahatlıkla düzenli bir
seviyede tüketilebilir. Adaçayı uzun süre bozulmadan saklanabilen bir bitkidir.

 Adaçayının Kullanım Şekli

Adaçayının yapımı da oldukça kolaydır. Çay olarak tüketmek isteyen kişiler kaynar suyun içerisine yeterli miktarda ekleyerek yarım saat kadar demlemeye bırakıp sonrasında içebilir. Baş ağrılarında adaçayının içerisine batırılan bez başınızda bir süre bekletilebilir.

Ağız yarası ve diş ağrılarında otu ağızda çiğnenerek bekletilebilir. Özellikle gribal enfeksiyon sorunlarında adaçayı buharı çok etkilidir. Buharı solunarak grip etkisi azaltılabilir. Ağız yaralarında gargara olarak da kullanılabilir. Adaçayı kekik ile birlikte kaynatıldığında buharı ortamdaki mikropları öldürür. Adaçayının çok faydası vardır. Ancak aşırı tüketimi zararlara neden olabilir. Bu nedenle tüketim miktarına dikkat edilmelidir. Ayrıca hamile bayanlarda tüketilmesi uygun değildir.

Genellikle iş ortamı stresli olan ve yoğun baskı altına olan kişilere günde bir veya iki fincan adaçayı iyi gelecektir. Sakinleştirici ve yatıştırıcı etkisini gösterecektir. Günlük hayatımızda sürekli kafein içeren ürünleri sık sık tüketmekteyiz. Bu ürünlerin yerine adaçayı gibi sağlığımıza faydalı olan bitkilere kendimizi alıştırabiliriz. Çay ve kahve gibi ürünler yerine stres azaltan bir ürün olan adaçayını tüketebiliriz.

Yorumlar

Popüler Yayınlar