Gizemli Tıbbi Sendromlar ve Özellikleri

Bilim ve teknolojinin gelişmesi ile birlikte birçok alanda olduğu gibi tıp alanında da büyük gelişmelere adım atılmıştır. Tıp biliminde gelişmeler sonucunda organizmaların genetik yapıları hakkında birçok bilimsel araştırma ve inceleme yapılırken aynı zamanda organizmalarda yer alan DNA’nın bulunması da hastalıkların ve genetik özelliklerin keşfinde büyük bir gelişme olarak nitelendirilmektedir.
Gizemli Tıbbi Sendromlar ve Özellikleri
DNA’nın bulunması başta insan organizmalarında olmak üzere tüm hastalıkların, genetik bozuklukların ve tıbbi sendromların da incelenmesini ve saptanmasını kolay bir hale getirmiştir. Tıp alanında gelişen bir diğer teknoloji ise tanı ve görüntüleme teknolojisi olmuştur.

Tanı ve görüntüleme teknolojisi sayesinde artık insan vücudundaki gizli sendromların yanı sıra sinir ve kemik uçlarına kadar incelemeler yapılabilmektedir. Tüm bu gelişmeler ile birlikte insan vücudunda tıp dünyasını şaşırtan bir takım gizemli sendromlar da görülmektedir.

Müziğe olan Tepkiler Tıbbi Sendrom Olabilir

Tıp alanında oldukça büyük şaşkınlık sebebi olan ve aşırı gizemli olan sendromlardan birisi müzik ile başlayan tepkiler olmaktadır. Müzik sendromu geçiren kişiler müziklerin ya da seslerin frekanslarının bazı çeşitlerine düşük derecede tolerans gösterirler ve böylece bu kişilerin müzik ile birlikte epileptik odak tetiklendiğinden dolayı kişiler nöbet germeye başlar.

Apotemnofili Gizemli Tıbbi Sendrom

Bazı kişilerde apotemnofili tıbbi sendromu görülmektedir. Gizemli tıbbi sendromlardan birisi olan bu sendroma sahip kişiler çoğu zaman vücudunun sağlıklı ve işlevini gören bölgelerini kendilerine yabancı olarak görürken aynı zamanda bu organlarının fazlalık olduklarını düşünebilmektedirler. Bu düşünceler sonrasında bu sendromu yaşayan kişiler fazlalık gördükleri vücut bölgelerini keserek yok etmek isteyebilirler. Hatta bu sendromu yaşayan kişiler çoğu zaman cerrahi uzmanlarına başvurarak fazlalık gördükleri bölgelerin kesilerek alınmasını talep etmektedir. Bu gizemli sendromun nedeni bilinmemekle birlikte tıp uzmanları bu sendromun beyinde bulunan sinirlerden kaynaklandığını öne sürmektedir.

Hem Nörolojik Hastalık Hem Tıbbi Sendrom

Diğer adı anarşik el sendromu olan ve gizemli tıbbi sendromlar arasında yer alan yabancı el sendromu, aynı zamanda kişilerde sık sık görülen nörolojik bir hastalık olmaktadır. Yabancı el sendromunu yaşayan kişinin elleri beyinden ve beynin komutlarından bağımsız olarak hareket etmektedir. Böylece kişinin elleri bağımsız ve istemsiz bir şekilde hareketler gösterir.

Yorumlar

Popüler Yayınlar