TAVUKLARIN ÖZELLİKLERİ NELERDİR? TAVUKLAR HAKKINDA KISA BİLGİLER

Tavukların hayatımız da yeri bir başkadır. En çok tavuk eti ve yumartası tükettiğimiz için olabilir mi? sizce bence öyle tavuklar kümse hayvanlarıdır şehir hayatında bile besleyenlerle karşılaşabilirsiniz. Kuş türü olan tavuklar ancak diğer kuşlar gibi ucamazlar. Hepçil hayvanlardır doğada bir çok faydasıda bulunur. Doğada ki zararlı böcekleri yani kene gibi hayvanlarıda yiyerek zararlı hale gelmelerini önlerler. Bu sadece doğaya faydasının bir örneğidir.

Tavuklar zararsızdır insanlara zarar vermezler sadece bostanlara zarar verir ama toprağa faydası vardır. Bostanlara zararverir derken yanlış anlamayın lütfen yeşillik yediği için sadece ekilen sebzelere zarar verir.

Yumurtlayan tavuklar kuluçka zamanı yumurtaya yatarak yumurtalarından civciv çıkarak türerler. Tavukların özellikleri ise kanatları olsa dahi uçamayan kuş türüdür. Renk çeşiti ve türleri oldukca fazladır. Erkek tavuğa horoz denmektedir. Dişisine ise ferik ya da tavuk denir fakat tavuk ismi genel isimleridir.Yeni doğmuş yavruya civciv denir genç tavuklara ise piliç denmektedir. Henüz yumurtlama özelliğine sahip olmayan tavuğa da yarka denmektedir.

Tavukların kuluçka süresi 21 gündür. Eğer tavuk besleyecekseniz tavuğun kuluçkaya yatmaya hazırlandığını gurk olduğunda anlayabilirsiniz. Gurk olan tavuk kendini belli eder zaten anlarsınız diğer tavuklardan farkını hissedebilirsiniz.

Tavuklar insanların en önemli besin kaynağı olduğu için ticareti oldukca fazladır. Çiftliklerde yetiştirilerek yumurta ve eti için üretimi oldukca fazladır. En önemli besin kaynakları buğdaydır. Doğada ise yeşillikler, solucanlar ve küçük böceklerle beslenirler. Avlarını yeri eşerekte bulurlar böylece gizlenmiş avlarını ortaya çıkarırlar.

Eğer civciv besleyecekseniz mısır unuyla buğday yiyecek hale gelene kadar bakabilirsiniz. Tavuk eti ve yumurtasının besin değerleri yüksek olduğu için özellikle yumurtası çok faydalıdır. Protein bakımından zengindir. Tavuk türü oldukca fazladır. Tavukların bazı cinsleri günlük yumurtlar tabi bu beslenmesinede bağlı buğdayla beslenen tavuk genelde günlük yumurtlar fakat her tavuk günlük yumurtlamaz.

Yorumlar

Yorum Gönder

Popüler Yayınlar