Ördeklerin Özellikleri Ve Ördekler Hakkında Bilgiler

Çok sevimli canlılar olan ördekler, ördekgiller familyasından olan, kazdan küçük, kısa boyunlu, yassı gagalı, perde ayaklı, kısa bacaklı ve suyu çok seven bir kuş türlerindendir. Ördekler hem yabani hem de evcil olan türlere sahiptir. Evcil olanlar ördekler, yavru oldukları zaman satın alındıklarında anneleri olmadığı için, insanlarla iyi ilişkiler kurabilirler.
Ördeklerin Özellikleri Ve Ördekler Hakkında Bilgiler
Sahiplerine alıştıklarında peşini bırakmazlar ve çocuk gibi ilgi isterler. Suyu çok seven ördekler için, su vazgeçilmezdir. Yüzmeyi çok severler. Ördeklerde, yüzme yeteneği içgüdüsel olarak vardır.

Ördekler Ne Yerler?

Ördekler, yeşillik yemeği çok severler. Mısır ve buğday yerler. Suda ve karada yakaladıkları küçük böceklerle de beslenirler. Ördekler, insanlar taraşında çok sevilen kuşlardır.  Doğada bulunan en süslü ve en şirin canlılardan biridirler. Özellikle çocuklar çok severler.

Ördek Türleri Nelerdir?

Omurgalı hayvanlar grubuna giren kuşlardan olan kazları ve kuğuları da kapsayan ördekgiller familyasının, en küçük üyelerinden olan sucul kuşlardır. 147 türe sahip olan, ördekgiller familyasının çoğu türlerini ördekler oluştururlar. Sucul yaşantıya sahip olan ördeklerin biçim ve davranışları, kaz ve kuğulara göre çok daha çeşitlidir.

Çok fazla çeşitleri olan ördeklerin bazıları, misk ördeği, al kuşaklı ördek, yaban ördeği, kılkuyruk, bıldırcın ördeği, yeşilbaş ördek, deniz ördeği, Hint ördeği, ılıca ördeği, ıslıkçı ördek, kızılbaş ördeği, labrador ördeği, Pekin ördeği, sazlık ördeği gibi türleri saymak mümkündür.

Suna adı verilen ördekler ise, uzun boylu ve alaca renkli ördeklerdir. Yabani ördekler de, genellikle yerdeki tünellere yuva yaparlar. Göl ördeği olarak bilinen ördek türleri ise, genellikle acı ve tuzlu sığ göllerde yaşarlar. İslamiyet’ te, ördek eti yemek helaldir. Fakat ördek eti çok besleyici ve lezzetli olmasına rağmen, hazmı biraz ağır olduğu için çok tüketilmez.

Havuzlar ve göllerde yaşayan ördekler en iyi bilinen ördek türlerdir. Bazı ördekler, sığ suların dibindeki besinlerden yararlanırlar, bazıları ise su altında beslenirler. Deniz ördekleri ise,  tuzlu sularda da besin arayabilirler. Ördek türlerinin bazıları da Kuzey kutup bölgesi ve Güney Amerika’ da ki akarsularla, nehirlerin hızlı akan bölümlerinde rahatça barınabilirler.

Yorumlar

  1. Bilgilendirdiğiniz için teşekkürler

    YanıtlaSil
  2. Rica ederim asıl biz teşekür ederiz.

    YanıtlaSil
  3. Yeşilbaş ördeklerin gece görüp görmediğini öğrenmek isterdim. Lütfedermisiniz?

    YanıtlaSil
  4. ördeklerin çoğu gece yol alır buda yeşilbaş ördeği ördek olduğu için gece görür demektir.

    YanıtlaSil
  5. Ördeklerin kafalarını aşağı yukarı sallamalarinin sebebi nedir Acep ...

    YanıtlaSil
  6. Arkadaşlar benim ordeklerim 6 tane yumurta yaptı ama yumurtalrin ustunde oturmamislar yardımcı olun lutfen

    YanıtlaSil
  7. Ördekler ne zaman kuluçkaya yatar sorusuna cevap vereyim 6 adet yumurtayı 12-13 adet olana kadar biriktir yumurta sayısını ördeğin büyüklüğüne görede ayarlayabilirsin biriktirmiş olduğun yumurtaları ördeğin altına koyunuz sonrasında kendi yatacaktır. Biraz sabredin ve bekleyin derim.

    YanıtlaSil

Yorum Gönder

Popüler Yayınlar