HAYATIMIZI ELE GEÇİREN AKILLI TELEFONLAR

1876 yılında telefonu icat eden Alexander Graham Bell telefonun bu kadar insan hayatını etkileyeceğini düşünmüş müydü bilinmez ama. Bugün ki yazımda son yıllarda hepimizin hayatını ele geçirmiş olan akıllı telefonlardan bahsetmek istiyorum. Hayatımıza girdikleri andan itibaren hem hayatımızı kolaylaştıran hem de hepimizin o elinden düşmeyen birçok çeşit ve ebattaki telefonlardan yani.
HAYATIMIZI ELE GEÇİREN AKILLI TELEFONLAR
Gün geçtikçe akıllanan telefonlar hayatımızın bir parçası oluyor. Adeta telefonlarımız olmadan adım atamaz hale geldik. Akıllı telefonlar her gün eklenen yeni bir özellik ile karşımıza çıkıyorlar. Ve adeta alkol, sigara bağımlılığı gbi telefon bağımlılığı günden güne daha da ileri boyutlara taşınmakta ve yediden yetmişe herkesi esir altına almaktadır. Öyle ki son dönemde bu konuda yapılan anket araştırmalarında birçok kişi telefonsuz yaşayamayacağını belirtmiştir. Hatta bununla birlikte birçok kişi de sabah uyandıklarında ilk dokundukları şeyin telefonları olduğunu belirtiyorlar. Hatta birçoğumuzun biz telefondan önce ne yapıyorduk tarzında ki ifadeleri yine bu duruma ilişkindir.

Tabi bu kadar hayatımıza girmesi elbette ki boşuna değildir. Adeta bir bilgisayar haline gelen ve bilgisayarla yapabildiğimiz her şeyi yapmamızı sağlayan telefonlar bu özellikleri ile iş dünyasında da çok yaygınlaşmışlardır. Özellikle ofis dışında çalışanların bu anlamda çok kullandığı akıllı telefonlar sayesinde gelen mailleri okuyup mail gönderme, dosyalara ulaşma gibi avantajlar sunması sayesinde daha da artan kullanımlara neden olmuştur. Akıllı telefonlar sayesinde eskiden taşınılan bilgisayarlardan kurtulmuş olmak ciddi bir kolaylık sunmuştur. Yani bu sayede bir nevi ofisiniz her an elinizin altına indirgenmiş durumdadır.

Ayrıca tabi ki yediden yetmişe herkes için asıl noktası da kameralarıdır. Onlar sayesinde her anımızı kolaylıkla kaydeder hale geldik. Kameraların ve fotoğraf makinelerin yarattığı sıkıntıları da düşününce hepimiz için çağın projesi haline gelmiştir. Selfi çekimi, selfi çubukları tüm dünyada adeta moda haline gelmiştir. Tabi bunun bir diğer sebebi de sanal alem denilen Facebook, İnstagram, Twitter gibi sosyal medya hesaplarının çok yoğun kullanılması da yine bu telefon çılgınlığının diğer bir sebebidir. Ve tabi ki Whats Aap da yine akıllı telefonları bize kazandıran programlardan biri.
Ve öyle görünüyor ki “ Smombie “ yani “ telefon zombisi “ olarak adlandırılan durum bundan böyle bu şekilde sürüp gideceğe benzer.

Yorumlar

Popüler Yayınlar