ELMANIN FAYDALARI NELERDİR? KISACA

Elma, dünya genelinde en çok tüketilen meyveler arasında ilk sıralarda yer almaktadır. Elmanın tatlı, ekşi, yumuşak ve sert tarzında kırmızı, yeşil, sarı renklerinde çok fazla çeşidi vardır.
Dediğimiz gibi çok fazla çeşidi olan aynı zamanda sağlığa oldukça faydaları olan bir meyvedir. Elma önemli bir A, E, B6, C, K vitamin kaynağıdır, bunun yanında yüksek miktarda potasyum ve içerisinde çeşitli mineralleri içeren su içerir. Gelelim elmanın sağlığa faydalarına,

ELMANIN FAYDALARI

Alzheimer Hastalığına iyi gelir: Günümüzde gitgide artan ve yakın gelecekte kanser kadar tehlikeli bir hastalık olan Alzheimer’a karşı koruduğu beyin üzerinde yaşlılıktan kaynaklı etkileri azalttığı yapılan deneyler sonucu kanıtlanmıştır.
ELMANIN FAYDALARI NELERDİR?
Diş sağlığı İçin Elma: Elmanın bilinen en önemli faydası sağlıklı dişlere sahip olmak içindir. Isırılarak yenilen bir elma adeta bir diş fırçası görevini üstlenir. Diş içerisindeki atıkları ve mikropları temizler. Aynı zamanda doğal bir beyazlatıcıdır. Diş çürümelerini de yavaşlatır.

Kolesterolü Düşürür: Lifli bir bitki olan elma kolesterol düzeyinin normal düzeyde kalmasını sağlar.

Elma Kalp Sağlığına yararlıdır: Elmanın içindeki liflerin bir diğer yararı da damarlarda ve arterde oluşan plakları çözdüğü bilinmektedir. Bu sayede dolaylı da olsa kalp sağlığına iyi gelmektedir.

Diyabete Yakalanma Riskini Azaltır: Günde en az bir tane elma tüketimi %28 oranında şeker hastalığına yakalanma olasılığını azaltmaktadır. Ayrıca içerdiği lifler kan şekerini düşürmek için önemli görevler üstlenmektedir.

Parkinson Hastalığından Korur: Yüksek oranda lif içeren tüm gıdalar Parkinson hastalığına çok iyi gelmektedir. Elmada içerdiği lifler sayesinde bu besinlerden bir tanesidir. Ayrıca içinde bulunan antioksidanlar sayesinde vücudun hastalıklara karşı savaşmasına yardımcı olur.

Elma Kansere Karşı Koruyucudur: Elmanın kanser hücrelerini yavaşlattığı hatta öldürücü etkisi olduğu söylenmektedir. Özellikle pankreas ve meme kanserine karşı oldukça etkilidir.

Safra Kesesi Taşlarını Önler: Elma sindirim sistemine fayda sağladığı için kilo vermeyi sağlayarak safra kesesi taşlarına karşı etkili olmaktadır.

Karaciğere iyi gelir: Besinlerden alınan toksinler karaciğerin en büyük düşmanıdır. Elma bu toksinlerin vücuttan atılımını sağlayarak karaciğeri korur.

Kabızlığa ve ishale karşı çok faydalıdır: Kabızlık sorunu yaşayanlar sabah aç karnına bir adet tüketerek bu sorundan kurtulabilirler. Ayrıca içindeki lifler ishale’ de iyi gelmektedir. Elma bağışıklık sistemini Güçlendirir. Elma gözde oluşan kataraktı Önler.

Yorumlar

Popüler Yayınlar